Вашият знак, както винаги, е в епицентъра на събитията. Освен сериозните пробиви в работата и подобряването на състоянието на тялото, ще срещнете и най-кармичната любов в живота си. Човекът ще е по-възрастен от вас и в известен смисъл ще промени представата ви за силата на любовта.

За Скорпионите затъмненията в Овен и Везни ще продължат да подобряват начина им на живот и работното ежедневие, ще променят средата и ще добавят нови отговорности. Но от септември Скорпионите определено ще усетят, че енергиите започват да се променят. Затъмненията по оста Риби и Дева през следващите 18 месеца (от 18.09.2024 г.) ще работят по темата за любовта. Възможно е да открият онзи вид любов, за който сме слушали само от бабите и дядовците си, защото тя ще бъде традиционна и ще има невероятна дълбочина на чувствата. И трепет, който е възможен между хора, които са в много сериозна духовна връзка. Това е чиста и силна любов и никога през живота си не сте изпитвали нещо подобно!

Затъмнения от 25-ти март до 8-ми април

Пролетният коридор на затъмненията ще се проведе във вашите сектори на работата и пътуванията на дълги разстояния, както и на здравето и лечението. Тоест всички събития всъщност ще бъдат свързани с подобряване на начина ви на живот - от хранителните навици до по-приятния дневен график. Като цяло, според затъмненията в тези домове, често има периоди, в които човек трябва да се изследва, за да подобри не само здравето на тялото, но и да укрепи психическото си състояние. Ето защо, ако отдавна сте мислили за терапия с психолог, през 2024 г. тя ще бъде по-ефективна от всякога.

Вероятно сте изправени пред промяна в здравословните си навици или ви предстои някакво дълго пътуване. На 25-ти март ще има затъмнение и пълнолуние във Везни, което ще сложи край на проблем, който може да е назрявал още от 14-ти октомври 2023 г. Може да отидете на екскурзия на остров или на санаториум, където ще се възстановите. Управителят на затъмнението, Венера, ще бъде в знака на Риби, вашия дом на любовта и бременността. Можете да очаквате както да срещнете някой нов човек в живота си, така и ако сте във връзка да забременеете.

Но затъмнението и новолунието в Овен на 8-ми април ще се случат във вашия сектор на здравето и работата, което може да е началото на нов цикъл в работната сфера. Например ще се присъедините към нов екип или работният ви график ще се промени. Възможно е също така да имате нов лекар, който да промени хранителните и двигателните ви навици.

Голям Звездопад в Телец

От най-важните позитиви на 2024 г. можем да очакваме "Големия финансов Звездопад" в Телец, който ще се състои през април и май благодарение на струпването на планети, ръководени от Юпитер. За Скорпионите в сектора на взаимоотношенията ви ще има струпване на планети, което може да донесе феноменално любовно събитие. Това може да бъде внезапно запознанство с партньор, което ще донесе незабравими емоции и със сигурност никога не сте изпитвали такава любов. Като е напълно възможно да се случи през май 2024г.

Ако сте във връзка, тя може да се развие до брак, бременност или развод. Факт е, че Юпитер ще се съедини с Уран, което може или внезапно да донесе любов, или да внесе шок в един романс. Например ще излезе наяве някаква тайна, свързана с връзката ви.

„Аспект на милионера“ през юни

Но от 1-ви до 8-ми юни на небето ще се образува така наречения „аспект на милионера“ между финансовата планета Плутон и Юпитер, който ще донесе възможности за Скорпионите. Нещо повече, събитието ще бъде свързано с недвижимите ви имоти и големите семейни финанси. Можете да продадете или купите апартамент, да инвестирате в изграждането на къща или да наследите имот.

Във всеки случай стандартът на това жилище ще бъде дори по-висок от очакванията ви, но самият процес на ремонт и преместване може да продължи до пролетта на 2025 г.

От 25-ти май Юпитер навлиза във вашия сектор на големите инвестиции и партньорския капитал, което може да доведе до увеличаване на доходите на съпруга ви. Неговите инвестиции могат да донесат сериозно увеличение на вашия бюджет. Или пък той ще продаде някои жилища и ще инвестира в семейни недвижими имоти.

Ретрограден Меркурий в сектора на кариерата

От 5-ти до 28-ми август Меркурий ще бъде ретрограден във вашия сектор на кариерата и статуса. Това означава, че ще преразгледате целите си в професията, а може и да се върнете на работа при стария си ръководител. Като цяло през този период позицията ви може да бъде преразгледана, така че това е отличен период да започнете преговори с ръководството.

Що се отнася до Скорпионите, които не градят кариера, важни събития може да се случат на съпруга или баща ви. Те ще имат поредица от преосмисляния в работата и професията си, връщайки се на старата си позиция. 

Затъмнения от 18-ти септември до 2-ри октомври

Животът ви започва да се променя по въпросите на емоционалната връзка и любовта, защото от 18-ти септември ще започне 18-месечен период на затъмнения по оста на любовта и децата. Това може да ви донесе среща с мъжа на мечтите ви, бременност и невероятно силно потапяне в чувствата. Никога не сте изпитвали толкова силни чувства.

Със Сатурн, в сектора на щастието ставате по-зрели по въпросите за това какво ви носи щастие и дълбочина на чувствата. Това е вид любов, която се случва само на чувствителни, разбиращи и зрели хора. Много е вероятно по време на затъмнението на 18-ти септември в Риби да срещнете мъж, който да е поне 7 години по-възрастен от вас. И с него може да възникне връзка, за която сте мечтали още от детството.

Новолунието и затъмнението във Везни на 2-ри октомври може да ви донесат мистерия в романтиката и вие ще сте тези, които ще решат да запазят всичко в тайна. В момента на затъмнението Луната и Слънцето ще бъдат в съвпад с Лилит. Това означава, че в тази връзка ще има нещо забранено, но тя ще ви даде онази вълна от емоции, която никога не сте имали. Венера ще бъде във вашия знак и ще се радвате на невероятни интимни преживявания, тъй като Венера ще ви даде повишено самочувствие и увереност в собствената ви красота.

Директен и пряк Плутон, който през цялата година се опитва да промени семейния ви живот.

Вашият управител Плутон през цялата година ще има усещането, че прави три крачки напред и една назад. Изглежда, че сте готови за промени, но към есента започвате да се съмнявате в тях поради силен емоционален натиск. От 22-ри февруари до 3-ти септември Плутон ще се движи през жилищния и семейния ви сектор, като ще промени начина ви на живот, местоживеенето и дори отношенията в семейството ви. А от 3-ти септември сякаш се връщате назад, като решавате да финализирате някои въпроси в отношенията с роднини и документи, а също така се опитвате да установите някои връзки.

Съмненията ви ще се разсеят напълно до 20-ти ноември, когато ще вземете съдбоносно решение, свързано както с жилището, така и с отношенията ви като двойка. Възможно е на тези дати партньорът ви да ви предложи брак.