Декември ще премине в енергиите на Скорпион, защото вашата управляваща планета Венера ще бъде в този знак до 28 декември, Везни. Във вашия хороскоп това е финансовият сектор, който показва фокус върху печалбите и паричните проблеми, както и вашето самочувствие и тялото ви. Важен ден за вас ще бъде 6 декември, когато Венера влиза в тригон със Сатурн в знака Риби, което ви дава по-голяма отговорност в работата и здравословните проблеми. Например, вашият лекар може да ви предпише лекарства в този ден.

Новолунието на 12 декември ще бъде във вашия сектор на документацията, което означава, че в този ден ще оформите някои важни документи. Те могат да бъдат по въпроси, свързани с ипотека, заем, наследство или застрахователни плащания. Освен това Новолунието често носи нов цикъл и може да сте развълнувани да започнете ново обучение, което ще ви донесе умения и ще повлияе на промените в кариерата през 2024 г., така че бъдете отворени към нови решения или предложения. Ако сте поканени на майсторски клас или някакъв курс около 12 декември, съгласете се, ще има нещо кармично в това. Също през този ден Меркурий ще премине в ретроградно движение във вашия сектор на недвижимите имоти, което може да ви принуди да събирате документи за жилище или да общувате по-често с роднини. Можете също така да посещавате майка си по-често и като цяло да се грижите за семейните си дела. До края на декември Меркурий ще влезе в ретрофаза в сектора на документите, така че това, което сте завършили на 12 декември, може да се наложи да преработите или просто ще изчакате тези документи до 18 януари - бъдете търпеливи.

Важен ден за вас ще бъде тригонът на Марс към възела на бъдещето във вашия сектор документи - на 24-25 декември вашият брачен или работен партньор може да изготви документи, свързани с правни въпроси или големи финансови инвестиции. Годината завършва фундаментално - във вашия сектор на целите в живота и статуса има пълнолуние в Рак на 27 декември. Той рисува кръста на съдбата във вашата натална карта, което показва съдбовното завършване на важен период от живота. На този ден можете да решите да напуснете работа, да се ожените, да се разведете, да се преместите, да купите или продадете дом - такива събития се случват само няколко пъти в живота ви, което означава, че ще влезете в Новата година като с празно платно, върху което можете да творите.