През февруари никоя планета няма да бъде ретроградна, което означава, че Вселената благоприятства нашия прогрес и движение напред. Астрологът и четец на карти Таро Юлия Лифанова обяснява защо е време Скорпионите да се подготвят за глобални промени в семейството и местоживеенето си от февруари 2024 година.

Сега не бива да поглеждате назад, защото през февруари всички планети са в право (директно) движение, сякаш ни казват, че миналото се е изчерпало и е време да насочим всичките си сили към изграждане на бъдещето си. Това не е случайно. През февруари повечето лични планети ще бъдат в знака Водолей, който отговаря за амбициите, мечтите и планиране на предстоящата година. Освен това, това съзвездие е въздушно, а както знаете, въздухът е умствен елемент, който отговаря за яснотата на мислите.

Сега е моментът да гледате на живота си като свалите розовите очила, без да е необходимо да приспособявате съществуващата реалност към вашите фантазии. Колкото по-рационален сте в настоящия момент, толкова по-щастлив ще бъдете на по-късен етап. Не се заблуждавайте – през февруари всички планети искат животът ви да се развива систематично и без захаросани мечти или илюзии.

Най-важното събитие за месеца ще бъде съвпадът на мъжката и женската планети, Марс и Венера, във Водолей заедно с Плутон. Това е знак, че започва нов цикъл в отношенията за всеки човек и от своя страна предполага, че се заражда нещо ново в семейните и романтични отношения. Например, някои хора може да узнаят, че очакват дете, други да намерят нов, страстен партньор, а на необвързаните хора може да им се наложи да избират измежду двама свои обожатели.

Тъй като Венера е планетата на жените, много от дамите ще претърпят личностно развитие чрез отношенията си с двама мъже. Например, може да става въпрос за конфликт между дъщеря и баща заради съпруга й, друга възможност е за обрат в отношенията поради факта, че мъжът ще ревнува половинката си и така нататък. Сюжетите може да са различни, но фактът, че Венера ще се свърже с две мъжки планети наведнъж - Марс и Плутон - говори за влиянието на силния пол върху разбирането на женската същност.

Що се отнася до Скорпионите, вашата планета управител Марс ще бъде в знака Козирог до средата на месеца. Ще ви се наложи да общувате повече, да водите писмена комуникация и да се включвате в професионални дискусии. Освен това всяко начинание и работа с документи ще бъде успешно. Сега е много вероятно и да общувате по-често с роднини, особено сестри, братя, чичовци и лели.

9-ти февруари ще бъде важен ден за вас. През новолунието, което ще премине във вашия сектор на семейство и местоживеене, ще стартира нов цикъл в живота на цялото ви семейство. Освен с преместване, ще се занимавате с отношенията между по-възрастни и по-млади роднини. Вероятно точно сега ще разберете къде и с кого искате да живеете. По време на новолунието на 9 февруари може да започнете напълно нов цикъл в живота ви. Например, може да се появи нов роднина или да започнете да мислите за покупка или ремонт на жилище.

Още на 17-ти  февруари кармичното трио - Плутон, Венера и Марс - ще влезе във вашия жилищен сектор, което означава, че във вашия дом може да се появи цял триъгълник от значими отношения. Например, роднина на вашия съпруг или ваш родител може да се премести да живее с вас. Друг възможен вариант е връзката ви с партньора да навлезе в период на трансформация, свързана с промяна на местожителството ви.

По време на на пълнолунието на 24-ти февруари обаче ще станете свидетели завършването на цикъла, който е започнал за вас на 15-ти септември миналата година. Това събитие ще премине във вашия сектор, свързан с приятелите, общността, към която принадлежите, и деца на други хора. Ако вие сте направили крачката да осиновите дете и очаквате да финализирате документи по процедурата, сега е моментът това да се случи. Други сред вас сега могат да започнат някакъв вид чат или да станат част от общност по интереси, като спортен клуб или друг вид хоби. Някои от вас може да стартират своя собствена блог страница или да създадат група в социалните мрежи.