Тази нискокалорийна пица е хрупкава, вкусна и страхотен начин да прибавиш още зеленчуци към диетата си.
Необходими продукти за тестото:
- 2 ч. настъргани пресни тиквички
- 1 голямо яйце
- ¼ ч. настърган пармезан
- ⅛ ч.л. черен пипер
- ¼ ч. брашно
Как да я приготвите:
1. Загрей предварително фурната на 230 градуса. Приготви си голямо парче хартия за печене.
2. Настържи тиквичките в голяма купа и ги остави да престоят 10-15 минути. Изсипи течността, събрала се в купата. След това използвай кухненска хартия, за да подсушиш тиквичките. Когато си готова, от двете чаши настъргани тиквички ще е останала една.
3. Смеси тиквичките, яйцето, пармезана, черния пипер и брашното в голяма купа.
4. Сложи сместа върху хартията за печене и с помощта на шпатула я разпредели равномерно, за да оформиш тестото. То трябва да е дебело около 3 мм.
5. Изпечи тестото за около 15-20 минути, докато краищата станат златисто кафяви. Обърни пицата, за да я изпечеш и от другата страна за около 10 минути.
6. Намали температурата на 200 градуса и сложи избраните съставки върху пицата. Първо сложи доматеното пюре, след това можеш да сложиш парченца моцарела, нарязани чушки и пресни листа босилек. Печи още 8-10 минути или докато сиренето/ кашкавалът се разтопи.