Идеалната романтична вечеря на свещи включва приятна компания, вкусна храна и вино, което допълва вкуса на прекрасното изживяване. А как да бъдете сигурни, че бялото вино, което сте подбрали за вечерта, ще се комбинира с приготвената храна?

И тъй като сезонът предразполага към леки храни и вина, днес ще обърнем специално внимание на идеалното бяло вино за вашата вечеря.

Най-важното правило при избора на бяло вино за леко основно ястие е, че то трябва да има сладка или билкова нотка

Нека се запознаем с белите вина, които се комбинират идеално с различни видове основни ястия.

Пилешко

Ако сте почитатели на лекото за хапване пилешко месо, е важно да го комбинирате с вино с лек вкус. Препоръчваме ви да изберете Совиньон Блан, Божоле или пък Розе. Тези вина имат лека цитрусова нотка и са "леки" вина. Те са обикновени, но в същото време са и изтънчени. 

Ако барбекюто е ваша страст, можете да комбинирате пилешкото със синьо сирене и Шардоне. Сладката нотка в бялото вино ще редуцира натрапчивия вкус на синьото сирене. 

Риба

Ако сте почитатели на сьомгата и белите риби, лесно можете да ги комбинирате с редица бели вина. Най-добре е да се спрете на Совиньон Блан, Вердехо или Гречето

Независимо дали предпочитате рибата пържена или пък задушена на фурна, тези бели вина ще развият прекрасния им вкус.

Правилната комбинация на бяло вино и основно ястие ви гарантира невероятно вкусово изживяване, което ще накара небцето ви да подскочи от наслада.