X

Интересен психотест за дами с чувство за хумор!

от в 10:32 на 17.10.2013 в Свободно време | Интересно


Интересен психотест за дами с чувство за хумор!

Интересен психотест за дами с чувство за хумор!

Представяме ви един тест, основан на принципите на „Кокологията”. Това е поредица от книги, която е изключително популярна в Япония. Тя съдържа интересни, забавни и в повечето случаи достоверни тестове за психологическата нагласа на хората относно приятелите, любовта, секса, семейството, работата и т.н. Те се основават на ученията и теориите на Юнг и Фройд. И така, стига толкова приказки, време е за нещо по-приятно. Вземете лист и химикал под ръка, и НЕ гледайте надолу.

1. Звездите...

Представете си нощно небе, обсипано със звезди. Какво си мислите в тези спокойни вечери? Размишлявате върху живота, съдбата... Сега вземете химикала и нарисувайте три звезди с различна големина на листа. Изберете си една и й нарисувайте опашка, за да се превърне в комета.

2. Синьото небе...

Този път наблюдавайте небето през деня. То е ясно, топло, красиво, в характерния си бебешко-син цвят, носи само спокойствие. Сега погледнете под него – какво виждате?

- бяла равнина, покрита със сняг
- синьо море
- зелена планина
- поляна с жълти цветя

3. В съда...

Надяваме се да не сте посещавали това място по задължение, така че си представете сцена от любимия си сериал. Напрежение, страх, притеснение, обвинения и т.н. Е, каква е вашата роля тук?

- Адвокат
- Следовател
- Обвиняем
- Свидетел

4. Вие сте тюлен...

... и ви предстои да излезете пред многобройната публика и да изпълните номера си. Успявате и получава рибка като награда от треньора си. Какво, обаче, се върти в главата ви през това време?

- „Как може да си плащат, за да гледат това? Какви идиоти... „

- „Хм, може ли сьомга следващия път? Искам малко разнообразие!”

- „Какво унижение, как правя това пред толкова хора?”

5. Пред вас има изригващ вулкан...

Вие сте на безопасно място, но виждате и чувате всичко. Какво си мислите?

- „Това е знак от природата, предупреждение, за да спрем да й вредим”

- „Сигурно е заради налягането, прекалено е високо”

- „Уау! Уникална гледка”

- „И какво от това? Все пак е вулкан, естествено, че все някога ще изригне...”

До тук се справихте добре, ето ги и дългоочакваните отговори:

1. Звездите – най-голямата звезда, която сте нарисували, олицетворява впечатлението и чувствата ви относно сегашната ви работа. Ако тя не се различава особено от останалите, значи не сте много доволни и щастливи в това, което правите. Може би се чувствате добре в момента, но нямате желание да се развивате по-нататък в тази област.

Ако, обаче, звездата се отличава с големината си, то вие наистина обичате работата си.

Стигаме и до кометата, която всъщност означава нещастие и големи промени. Така че, ако сте поставили опашка на една от по-малките звезди, няма защо да се притеснявате. Ако, обаче, в комета сте превърнали голяма – то бъдете много внимателни.

2. Под небето – е, какво си избрахте?

- Снежната картина свидетелства за вашата силна интуиция, която ако последвате, ще се радвате на много успехи. Можете да излизате от сложни ситуации, решавате проблемите си лесно.

- Морето показва умението ви да общувате с хората, заради което и те търсят вашата компания. Помагате им да подобряват отношенията помежду си. Със сигурност, от вас ще стане чудесен лидер.

- Зелената планина е знак за вашето дар слово. Винаги знаете какво да кажете, с което и изразявате чувствата и впечатленията си за всяко нещо.

- Поляната с жълти цветя разкрива вашата креативна същност. Вие сте изключително талантливи, преливате от идеи и умения. Точно заради това, трябва да преследвате мечтите си докрай, защото рано или късно, ще постигнете всичко, което желаете!

3. Мислите на тюленчето:

- За съжаление, понякога се смятате за по-велики и способни от тези, които работят за вас, че им давате много, а получавате малко, но това не е така. Помислете и ще откриете грешката си.

- На мнение сте, че заслужавате много повече. Може би е време да проведете сериозен разговор с шефа си?

- Трябва ви работа в спокойна среда, която не изисква да излизате и да правите каквото и да било пред много хора. Може би трябва да размислите и да осъзнаете, че вече сте намерили това, което търсите.

4. Според съдията...

- Ако сте адвокат – сте спокойна натура, но ако чашата ви прелее, то по-добре да няма никой около вас. С гнева си някак предизвиквате респекта на околните и преодолявате всички препятствия и проблеми.

- Ако сте си избрали следователската длъжност – притежавате умението да запазите самообладание и трезво мислене, дори в най-кризисната обстановка. Стресът въобще не е пречка за вас, даже ви харесва и поддържа адреналина ви. Другите често търсят опора и подкрепа от вас.

- Ако сте обвиняем – трябва да промените факта, че постоянно се оправдавате, намирате си извинения, а после се обвинявате за случващото се. Застанете лице в лице с проблемите или потърсете подкрепата на приятел, който би ви помогнал да се справите с тях.

- Ако пък сте свидетел – искате да се разбирате добре с всеки, да не сте в лоши отношения с никого. Това, обаче, ви поставя в лоша светлина – изглеждате непостоянни. Не бъдете толкова добри, не се интересувайте от отношенията и проблемите на околните, а само от тези на най-близките си хора. Ако пък във възникнал спор знаете със сигурност, че вие сте правите – то знайте, че по-умният винаги отстъпва.

5. Защо изригна вулканът?

- Притежавате уникалното качество да осъзнавате и признавате грешките си. Стремите се да ги поправите, заради което и се справяте лесно в не особено приятните ситуации.

- Не приемате факта, че вие може да сте виновникът за даден проблем. Притежавате способността да промените така нещата, че вината да падне върху всеки друг, но не и върху вас самите.

- Ако някой отправи критика към вас, я взимате твърде навътре и я помните дълго. Въпреки това, на пръв поглед я приемате спокойно, което говори добре за вас пред шефовете ви.

- Вие имате много твърда глава! Не обръщате внимание на караниците, скандалите и мърморенето, дори и причината за тях да сте вие. Това със сигурност няма да наруши спокойствието и нервната ви система, но ще повлияе негативно на околните. Хубаво е да се замислите и да промените този си вреден навик. Нямате особено желание да се поучите от грешките си, което не говори добре за вас. Определено имате нужда от промяна.Теми   тест

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.