Знам, че да се синхорнизираш с някого не е лесно. Знам, че понякога е трудно да си на една и съща страница като някой друг. Особено когато става въпрос за любовни проблеми.

Никой не може да чете мисли. Ако никога не кажем как се чувстваме, не можем да обвиним друг, освен себе си. Разбрах това след години опити и неуспехи. Но също така знам, че съм готова да дам любов на още някой, преди да се откажа напълно.

Това и направих с теб.

Свалих гарда си почти изцяло, защото исках да бъдеш по-добър. Исках да ме искаш. Исках да разбереш, че никога съм се влюбвала толкова много, толкова бързо. Толкова силно се вкопчих в теб, че забравих. Забравих, че не можеш да промениш някого, ако той не иска да бъде променен. И не можеш да го задържиш до себе си, ако той вечно си търси извинения или вратички.

Но искам да знаеш нещо, което никога не съм имал смелостта да ти кажа преди.

Исках повече от щастие за теб. И въпреки, че направи всичко по грешния начин, трябва да знаеш какво изпитвах към теб. Можеше да го усетиш в начина, по който те прегръщах. В начина, по който очите ми ставаха по-живи, когато влезеше в стаята. Можеше да го откриеш в начина, по който се усмихнах, когато разкажеш шега. И по начина, по който, независимо от това, което правеше или казваше, аз все още виждах доброто у теб. Независимо какво си направил или какъв си бил. Аз се борех за човекът, който мислех, че един ден, ще бъдеш за мен.

Не казвам, че знаех всичко нужно. И не казвам, че беше лесно. Но поне имах достатъчно сили, за да се опитам да разбера живота. И исках да го разбера с теб. Не само да стоя зад теб, но и до теб. Но всичко това свърши. И повярвай ми, не те мразя. Никога няма да успея да те намразя, макар че на сърцето ми щеше да му е по-лесно да си тръгне и да не мисли за теб отново.

Любовта не работи по този начин.

Това не е просто копче, който можеш да включваш и изключваш. Поне аз не мога. И може би и ти не можеш, но просто по-лесно се преструваш. Искам да знаеш, че след всичко това, след всичко, което ти дадох, исках само да ми върнеш малка част в отговор. Не очаквах всичко да попадне, но се надявах, че ще ме хванеш, ако падна. Каквото и да се случи по-нататък, независимо от начина, по който идваш и си отиваш от живота ми, просто искам да помниш, че за мен ти винаги си бил единствен. В душата ми никога не е имало съмнение. Съжалявам, че не се чувстваше по същия начин. Съжалявам, че пропилях толкова много време, молейки те да ме обичаш обратно.

Но най-вече, съжалявам, че някога съм мислила, че ще бъдеш нежен със сърцето ми.