По време на Втората световна война двама учени изобретяват електронната лампа, която генерирала микровълни, наречена магнетрон. Комбинирайки магнетрона с радарната система на Великобритания, Англия успявала да открива нацистките самолети, преди те да бомбардират територията ѝ.

Няколко години по-късно, съвсем случайно, Пърси Лебарон открива, че микровълните могат да бъдат използвани за готвене. Той открил, че вълните от радара били разтопили бонбон, който държал в джоба си. Първата микровълнова печка, която била пусната в продажба, била голяма и тежка колкото хладилник.

Днес обаче много проучвания показват, че микровълновите печки се оказват заплаха за здравето ни.

Как микровълновата стопля/приготвя храната?

Те използват микровълнова радиация, която предизвиква вибрации във водните молекули на храната, което води до постепенното затопляне на храната.

Защо микровълновите са опасни?

В микровълновите печки честотата на микровълните е около 2,34 млрд. херца, което не е проблем, докато вратичката на микровълновата не остарee и не започне да пропуска радиация. Честотата, която може да навреди на човешкото тяло, е само 10 херца. Бъдете предпазливи и никога не стоите близо до микровълнова печка, докато тя работи. Няма как да разберете дали микровълновата ви печка не пропуска, докато не стане твърде късно.

Как микровълновите печки вредят на тялото ни?

• При бременни предизвикват дефекти в зародиша.

• Водят до рак.

• Катаракти.

• Отслабена имунна система.

• Ниска устойчивост на инфекции.

• Други сериозни заболявания.

Какво причиняват микровълновите на храната ни:

• Разрушават връзките в молекулите.

• Според швейцарския учен Хан Хертел микровълновата унищожава важни елементи в храната.

• През 1992 г. е направено проучване, в което доброволци консумирали зеленчуци, приготвени в микровълнова печка. Забелязали се следните резултати:
- Повишаване на холестерола.
- Понижаване на хемоглобина и анемия.
-.Понижаване на количеството бели кръвни телца.
- Повишаване на левкоцитите, което показва състояние близко до отравяне.

• Майчината кърма, стоплена в микровълнова, губи 96% от своите антитела.

• Структурата на адаптираното мляко, давано на кърмачета, се променя, което води до имунологични нарушения.

Дори микровълновата ви печка да е напълно изрядна, докато стопля храната тя все пак излъчва радиация. Според здравните препоръки се препоръчва излагане на електромагнити вълни до 0.5 mG – 2.5 mG. Ако стоите на 10 см от микровълновата, докато тя работи, се излагате на 100 – 500 mG. Ако сте на 1 м - 1 – 25 mG.

Навсякъде около нас има електромагнитни вълни, които ни вредят. Микровълновите печки може да са по-бърз и удобен начин, но собственото ни здраве и това на семейството ни е по-важно от удобството.

Източник: Д-р Меркола