Забелязали ли сте, че кожата ви също като вас реагира на смяната на сезоните? Ако е така, вероятно сте се сблъскали с един от основните проблеми на студените месеци – сухата кожа. Да, зимата определено може да предизвика истински хаос, а вас да накара да се чувствате така, сякаш няма изход.

Повсеместният проблем със сухата кожа засяга 1/3 от активното население, а студените и бурни условия навън, които оставят кожата зачервена и загрубяла, са основният фактор за това. Дори нещата, които правят зимата така прекрасна като прегдръдката на любимия с чаша вино пред запалена камина с пукащи дърва, всъщност могат да се окажат нож с две остриета, заради факта, че извличат влагата и биха могли да предизвикат неприятно усещане, сухота и сърбеж.

Добре хидратираната кожа e щастливата кожа. Правилната грижа за нея е жизненоважна и добрата новина е, че има няколко стъпки, които може да следвате, а други да забравите завинаги, ако искате да я поддържате не само да изглежда, но и да се чувства най-добре, дори когато температурите се понижат и няма измъкване от сухия и студен зимен въздух.

ДА на хидратацията отвътре

Всичко започва отвътре – здравата кожа също! Ключова стъпка за поддържане на блестяща кожа, е да се уверите, че сте добре хидратирани през целия ден. Поставете си за цел да увеличите приема освен на вода и на храни с високо съдържание на антиоксиданти и омега-3 мастни киселини.

НЕ на ексфолирането на всяка цена

Знаете ли, че ежедневно изхвърляме около 10 милиарда мъртви кожни клетки, което се равнява на 23 кг за цял живот? Правилното и редовно ексфолиране е първа стъпка в грижата за сухата кожа, за да бъде тя копринено гладка и жизнена. Но е възможно и да я преексфолирате, ако го правите твърде често или използвате грешни продукти като например по-суровите ексфолианти с големи частици.

НE на високата температура и ДА на овлажнителя

Горещ душ или вана в края на студения зимен ден със сигурност звучи изкушаващо. Стремете се обаче, температурата на водата да бъде по-близка до хладка (или около 37°C), за да не премахнете напълно естествените масла на кожата ви и да предизвикате нежелана реакция. Би било чудесно, ако инвестирате в овлажнител, който ще помогне за връщане на влагата в помещението и ще действа като естествен овлажняващ агент, който може да предотврати и облекчи сухотата на кожата. 

ДА на слънцезащитата

Предвид по-кратките зимни дни и по-малко слънчева светлина, може да е изкушаващо да изключите слънцезащитния крем от сутрешната си рутина - но помислете отново. Дори през зимата вредната UV светлина е неблагоприятна за здравето и отговорна за влагата в кожата ви.

НЕ на дразнещите тъкани и ДА на ръкавиците

Ако кожата на тялото ви е изключително суха, опитайте да носите свободни, удобни, естествени материи, за да намалите риска от допълнително физическо дразнение. Заменете обикновения перилен препарат с такъв, който е формулиран за чувствителна кожа и не съдържа сурови химикали и дразнещи аромати.

ДА на хидратацията веднага след измиване

Всеки път, когато миете лицето, ръцете или тялото си, вие лишавате кожата си от естествените ѝ масла. И тъй като именно те помагат за задържането на влагата в нея, е жизненоважно да ги замените с правилния хидратант. За никого няма да бъде изненада, ако кажем, че за повечето дами ароматът при избора на продукт играе важна роля в ритуала за грижа за кожата. Някои парфюми обаче могат да раздразнят чувствителната кожа и е известно, че именно те са една от най-честите причини за алергичен контактен дерматит, който се среща при кожа с нарушена кожна бариера.

Хората със суха и чувствителна кожа често избират или са съветвани да се насочат към формули без аромат, мислейки, че трябва да направят компромис именно с него в полза на продукт, който ефективно третира сухотата. Оказва се обаче, че това съвсем не е такa и може да използвате ароматизирани продукти, стига да сте сигурни, че те не съдържат потенциално дразнещи съставки, тествани са щателно клинично и дерматологично. 

Всичко, от което се нуждае кожата ти през зимата, е тук

С над 120 години медицински опит в грижата за кожата и използване единствено и само на съставки, за които е доказано, че се понасят добре от чувствителната кожа, Eucerin® успя да разчупи статуквото със своя иновативен парфюмен комплекс. Тази ароматна композиция Eucerin® добави в новото поколение грижа с успокояващ аромат в лицето на Eucerin® UreaRepair PLUS Пяна за лице и тяло с успокояващ аромат и Eucerin® UreaRepair PLUS Лосион за тяло с 5% урея

Eжедневният хидратиращ Лосион за тяло с аромат Eucerin 5% UreaRepair PLUS е предназначен за много суха и загрубяла кожа. Неговата уникална комбинация от съставки бързо облекчава признаците на суха кожа и подсилва естествената ѝ бариера, нейната еластичност и сияен вид. Тайната на приятно гладката и еластична кожа, се крие в иновацията, комбинираща серамиди (съдействащи за укрепването на собствената защитна бариера на кожата), урея (златен стандарт, когато говорим за третиране на сухата кожа) и повърхностноактивни вещества, които пък съдействат за подобряване капацитета за задържане на вода в кожата. Емулсията масло-във-вода попива бързо без да оставя лепкав или мазен слой, в резултат кожата е копринено мека и облекчена, а типичните признаци като загрубяване и чувство на обтегнатост остават в миналото.

Приятната и с много лек и ненатрапчив парфюм Eucerin UreaRepair PLUS Пяна за лице и тяло с аромат нежно почиства и успокоява сухата и загрубяла кожа на лицето и тялото. Уникалният комплекс от съставки се усеща меко и позволява нежно почистване без търкане по време на нанасяне. След употребата му кожата се чувства мека и гладка, предпазена е от допълнително изсушаване и оставя приятно усещане за свежест след душ.

И двата продукта от серията Eucerin UreaRepair PLUS действат в дълбочина върху сухата и загрубяла кожа, незабавно облекчават, омекотяват и изглаждат кожата. Парфюмният комплекс изпълнява две ключови роли едновременно – безопасен е за суха и раздразнена кожа и действа благоприятно върху възпалението и сухотата. Ин витро тестовете (при доброволци) показват, че приложението на продукт с този парфюмен комплекс върху суха кожа води до намаляване на възпалението. Същото е доказано и при ин виво (лаборатовни тестове) проучване чрез тест с повторно сухо бръснене в продължение на три дни поред. Прилагането на парфюмния комплекс доказано намалява раздразнението при зряла кожа, диабет и дори псориазис.

Меката, здрава и гладка кожа през зимата всъщност е по-лесна за постигане, отколкото си мислите. Доверете се на Eucerin и тази зима се сбогувайте най-накрая с неприятното усещане за суха и дразнеща кожа.