Историята на Джак и Роуз от филма Титаник е докоснала милиони сърца по света и несъмнено остава една от най-великите любовни истории на всички времена. 

На 8 април, в зала 1 на НДК, ще можем да се докоснем до тази история още веднъж, но по един необикновен начин. Неостаряващият филм на Джеймс Камерън се завръща като Titanic Live In Concert и ще бъде представен заедно със симфоничен оркестър, който ще акцентира на емблематичната музика от филма, спечелила множество награди на своя композитор Джеймс Хорнър. Повече за събитието вижте тук.

По този случай ви разказваме няколко истински истории, потънали с презокеанския кораб, които със сигурност ще ви върнат вярата в любовта.

 

Чували ли сте за Айсидор Строс? Американец, собственик на веригата магазини „Macy`s” в Ню Йорк. Израснал в бедно семейство, но изградил бизнес за милиони, благодарение на находчивостта си. В продължение на 41 години споделя живота си с Ида Строс – съпруга и най-близкият му човек. Толкова близък, че ако единият отсъства само за ден от дома, започва да пише писма на другия. Не си и помислихте, че се качва на Титаник без нея, нали...

Когато става ясно, че корабът потъва, Айсидор изпраща Ида до една от спасителните лодки и се подготвя за сбогуване с нея. Ида обаче отказва да се качи в малката лодка с думите „Живеем заедно от толкова много години. Живяхме заедно и ще умрем заедно.“ Няколко пасажери от се опитвали да я убедят, но напразно. Ида качва камериерката си - Елън Бърд, и дори ѝ дава своето кожено палто, за да я предпази от студа. Старата двойка остава заедно на кораба и прекарва последните си минути така, както цял живот – с достойнство и любов.

В тяхна чест е построена паметна плоча пред един от магазините Macy`s в Ню Йорк.

Подобна е и историята на един от най-богатите мъже на Титаник – милионерът Джон Джейкъб Астор IV -  47-годишен, красив и много скандален. Той не просто взима безумното за времето си решение да се разведе, но и се жени за 18-годишната си любовница Мадлен, която била по-млада дори от собствения му син. Разбира се, хората не одобряват аферата му и двамата намират уединение на екскурзия в Египет и Париж, по време на която Мадлен забременява. Младото момиче настоява да роди у дома и двамата поемат към Америка като пасажери от първа класа на кораба Титаник.

Презокеанското приключение обаче трае точно шест дни. Като истински джентълмен, Джон Джейкъб Астор помага на съпругата си и нероденото им дете да се спасят, докато той остава на борда с останалите мъже.

Мадлен родила син, когото кръстила на баща му, но след трагедията първородният син на Астор така и не признава бебето за син на баща си. Мадлен умира заради сърдечен проблем – без дори да достигне до възрастта на първия си съпруг.

Изживей най-великата любовна история с Dama.bg и се включи в играта ни, в която имаш възможност да спечелиш една от 2-те двойни покани за спектакъла, които раздаваме. Единственото, която трябва да направиш е да отговориш на следния въпрос: Филмът "Титаник" е единственият филм в света, получил толкова непоклатимо признание от Академията, а нашият въпрос е "Колко номинации и награди Оскар получава?". Играта продължава от 08. 12. 2016 г. до 15. 12. 2016 г., а печелившите ще бъдат обявени на 16. 12. 2016 г. Желаем ви успех!