Този веган шоколадов пай се състои само от 5 съставки – истинско чудо, което не се пече. Плътният му кремообразен пълнеж със сигурност ще изкуши и вас, а рецептата е много лесна.
Необходими продукти:
За пълнежа:
340 гр. твърдо тофу
1/2 чаша шоколадово бадемово мляко
1/2 чаша бадемово масло
340 гр. шоколадов чипс
люспеста морска сол за топинг
Коричката на пая може да се направи с продукти по избор
Начин на приготвяне:
За пълнежа: Смесете тофуто, бадемовото мляко и бадемовото масло, докато се получи гладка смес. Разтопете шоколадовия чипс. Прибавете към блендера и смесете до получаването отново на гладка смес, но тъй като слоят става доста дебел, може да се наложи да си помогнете с шпатула.
Накрая налейте пълнежа в коричката, поръсете с морска сол по желание и охладете за 12-24 часа. Нарежете и сервирайте!
Лесно, нали?
Виж още:
▶ Бързо и лесно: Пици кошнички за вкусна вечеря
▶ Вкусно и лесно: Сурови шоколадови бонбони с крема сирене
▶ Летни вкусотии: Леки брускети с авокадо и пилешко месо