Зашемети гостите си като поднесеш първо десерта в лицето на този твърде вкусен дип (без яйца и печене!).

Гарантираме, че всички почитатели на сладкото ще останат очаровани от гениалната ти идея да поднесеш сладък дип. Освен това той си подхожда добре както със сладки крекeри, така и със солени.

Съставки:

  •  120г безсолно масло на стайна температура
  •  230 г крема сирене на стайна температура
  •  80 г светлокафява захар
  •  1 щипка сол
  •  1 чаена лъжица ванилов екстракт
  •  120 г пудра захар
  •  180 г парченца шоколад по твой избор
  •  Сладки или леко солени крекери, по-твърди бисквити също са опция

 

 

Инструкции:

  1. С миксер разбий маслото и крема сиренето, докато не станат пухкави – отнема около 2 минути.
  2. Намали скоростта на миксера и добави кафявата захар, солта, ваниловия екстракт и пудрата захар. Бъркай, докато напълно се разтворят.
  3. Сложи парченцата шоколад и разбъркай с лъжицата, за да са разпределени равномерно.
  4. Сервирай веднага със сладки или солени крекери, бисквити, солети и подобни. Ако направиш дипа предварително, дръж го в хладилника, но когато го сервираш, той трябва да е на стайна температура. 

Да ви е сладко!