Революционен метод за неинвазивна липосукция навлиза в България

В разгара на лятото сме и искаме да се радваме на себе си, слънцето, морето и новите възможности. Съвсем естествено се вглеждаме малко повече в телата си и се опитваме да ги направим съвършени. Колкото и да се потим във фитнеса обаче или дисциплинирано да спазваме здравословен хранителен режим, има зони, на които не успяваме да повлияем. Тогава на помощ идват средствата на съвременната медицина.

Нов революционен метод за неинвазивна липосукция навлиза в България

Уредът truSculpt3D на американската фирма, лидер на пазара за медицинска апаратура, Cutera стопява мастните депа в проблемните зони изключително деликатно и без страничните ефекти и усложнения, които предизвикват познатите досега процедури.

Той премахва мазнините и целулита в областите, които са устойчиви на диета и упражнения. Най-често третираните зони са в областта на корема и паласките, коленете, ръцете и двойната брадичка.

С него, освен че постигаме желаната фигура, можем да се върнем незабавно към ежедневните си дейности след терапията.

Методът, който прилага най-новата клинично доказана нехирургична процедура, алтернатива на оперативната липосукция, е монорадиочестотен. Чрез него се редуцират 24% от мазнините в обработваната област само с една процедура.

Допълнителен ефект от работата на апарата е осезаемо стягане на кожата в третираните зони, тъй като радиочестотната енергия загрява по-дълбоките слоеве на кожата и така стимулира тяхната регенерация.

Как работи и колко бързо се виждат резултатите? 

Чрез контролирани, но комфортни дози терапевтична топлина в целевата зона мастните клетки се унищожават окончателно, а проблемните зони се изглаждат и успокояват. Усещането може да се сравни с масаж с горещ камък.

Радиочестотата е брилянтен начин да се предаде енергия през кожата и да се загреят мастните клетки достатъчно, за да бъдат елиминирани. truSculpt3D може да загрее мастния слой до 4 градуса повече отколкото загрява повърхността на кожата. Тази температурна разлика е ключът към осигурената граница на безопасност, както и нивото на комфорт, което е непостижимо при другите методи.

Резултатите се наблюдават още след 4 седмици, като оптималните обикновено се постигат след 12 седмици.

„Чрез truSculpt3D се постига отличен резултат по отношение редукция на мастните натрупвания и стягане на кожата при напълно елиминирани рискове от другите видове липосукции - конвенционална, ултразвукова, лазерна и прочее“, разяснява д-р Йордан Йорданов, специалист по пластично-възстановителна и естетична хирургия.

От изключителна важност е фактът, че няма риск от белези и инфекции, няма синини, няма ги и неравностите, които нерядко се получават при другите видове липосукция. Освен това отокът е минимален и много бързо преходен, не се налага носенето на досадното компресивно бельо, както и допълнителни процедури за изглаждане на контура.

Кой може да извършва процедурата?

Важно е да знаем, че само сертифицирани лекари могат да прилагат процедурата.

Остава ни само да се усмихнем на галещите слънчеви лъчи и да се насладим на хубавото време.

Вижте къде се извършва процедурата у нас ТУК