Юпитер влиза във Везни на 09.09.2016 и ще транзитира през знака до 10.10.2017.

Юпитер е планетата, която носи късмет и разширение на знаците, през които преминава, както и на сферите, за които тези знаци отговарят. В случая малко повече от година планетата ще преминава през Везни, знакът, който отговаря за любовта, партньорските взаимоотношения и бизнес отношенията.

От една страна престоят на Юпитер тук, ще бъде благоприятен за стабилизиране, затвърждаване и развитие на партньорствата и любовния ни живот, т.е. заетите от нас ще имат подем и повече разбирателство с най-близкия до тях човек, докато при необвързаните ще изникват нови възможности за романтични срещи и закачки, които биха могли да доведат до сериозни отношения.

От друга страна разположението на планетата ще се отрази много добре и върху бизнес начинанията, консултантски услуги и правните дела. Възможно е през периода да имаме интересни възможности за развитие на дейността, в която сме ангажирани, да ни се предлагат нови договорни отношения или да стартираме важни професионални партньорства.

Годината се очаква да е наистина добра и успешна за въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци.

При тях може да се очаква задълбочаване на отношенията с половинката, както и промени в съвместното съжителство с нея. Голяма част от представителите на тези знаци може да заживеят с партньора си, да сменят жилище, да сключат брак или да си направят наследник.

В професионален план ги очаква развитие и постигане на значителни материални успехи.

Огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец не е изключено да са силно авантюристични и да си попътуват по света през периода. Някои от тях ще имат възможност да стартират връзка с чужденец или с човек с различен от техния мироглед.

Земните знаци Телец, Козирог и Дева се очаква да имат късмет в колективната и съвместна работа с останалите. Много е вероятно да им хрумнат добри идеи за печалба на допълнителни средства. Много вероятно е да теглят или погасяват кредити, да намират инвеститори за свои проекти или да работят успешно с чужди пари и ресурси.

В любовта голяма част от представителите на тези знаци ги очаква сближаване и опознаване на партньора. Някои може да прекратят връзки, които им се струва, че не търпят развитието, от което се нуждаят, но за сметка на това да стартират нови, по-удовлетворяващи ги взаимоотношения.

Водните знаци Рак, Скорпион и Риби е възможно да са много отнесени през периода и да имат сериозни залитания в любовен план. Не е изключено да се влюбят много силно и в дадени моменти през годината да се изключват от реалността.

Някои от тях ще стартират успешен частен бизнес, благодарение на който ще подпомогнат бюджета си и ще изпъкнат в обществен план.