Всяка от нас има собствена представа за това, което трябва да търси в партьора си. Днес обаче, ще ви предложим няколко неща, които наистина са от значение в половинката ни, но често подценяваме. 

1. Не откача в задръствания

Нали се сещате за онези изнервени хора, които правят зиг-заг между колите и през това време нервничат в автомобила. Начинът по който се държим под напрежение е най-големият показател за това какъв характер имаме и можем ли да остане спокойни в стресова ситуация. Търпението и възможността му да се справя с разочарованието ще са от голяма полза в една бъдеща връзка.

2. Не винаги има нужда да е победител

Повечето от вас ще се съгласят, че двойките трябва да са екип, а не обратното. За много връзки важи именно обратното – единият винаги иска да бъде една крачка по-напред от другия, да наложи мнението си. Да, ако искате състезавайте се с целия свят, но не и с човека, когото обичате.

3. Интересува се от собстеновото си израстване

Здравата и стойностна връзка може да бъде изградена от партньори, които са склонни да се вгледат добре в себе си и да видят, какви са проблемите им и от къде идват. Взаимоотношенията са един променящ се оргазнизъм, точно както нас, хората. Нужно е да можем да бъдем адаптивни, за да се движим с промените.

4. Говори за секс без притеснение

В началото на една връзка е нормално да обръщате внимание на сексуалната си съвместимост и това е добър знак. Разбира се, че на всяка двойка се случва да има проблеми и в спалнята, но е важно да намерите партньор, който говори без проблем за сексуалния си живот. Срамът никога не е добър индикатор, когато искате да опитате нещо ново в интимен план.

5. Спори честно

Дори сега да се чувствате като на меден месец, ще дойде момент, в който ще спорите. Изберете някой, който се вслушва в това какво казват другите, инетересува се от мнението ви и се опитва да видят нещата през вашите очи. Обърнете внимание и на факта способен ли е да се извинява, когато осъзнае, че не е прав.

6. Казва на сервитьора, когато му върне повече ресто

Обратния вариант също важи – ако са включили нещо повече в сметката ви. Честността е едно от основните човешки качества, което трябва да бъде силно изявено в човека, с когото желате да прекарате живота си, тъй като да излъжеш не е добър индикатор, когато търсим дългосрочни отношения.

7. Грижи се за физическото и ментално си здраве

Забелязали сте, че ако не се грижите за себе си и не давате нужното на тялото си, това води до стресови ситуации? Започвате да се чувствате напреганти и това се отразява на всеки аспект от живота ви. Ако се случи така, че партньорът ви изпадне в такава ситуация, той е единственият, който може да излезе от нея. Избирайте хора, които се грижат за себе си – така ще знаят как да се грижат и за вас, и за децата ви вбъдеще.

8. Не се колебае да търси помощ

Дългосрочните взаимоотношения минават през всякакви катаклизми и понякога ситуацията става напрегната. Ако се откажете и избягате, това ще доведе до раздяла. Осъзнавайки, че имате проблем, ще намерите и решение, дори с намеса отвън. Това е сигурен показател, че ще се обърнете един към друг именно тогава, когато се появи проблем.