Встъпването в брак е не само едно от най-щастливите събития в живота на жената, но и едно от най-отговорните. Така че преди да кажете "да", трябва да проверите дали избраникът ви притежава някои задължителни изисквания, защото емоциите не бива да заглушават аргументите на разума. За да помогнем по този въпрос, предлагаме заедно да се запознаем с 10-те задължителни качества на достойния съпруг. Списъкът е съставен от психолога Лори Питърс.

Той може да говори с вас за всичко, особено за по-сложни неща

Ако мъжът избягва по-сложните разговори, забравете за него. Ако общувате малко или лошо се разбирате помежду си, чувството за разочарование е неизбежно. Животът ни подхвърля различни трудности и обикновено никой не иска да ги преживее сам. Вие сте заедно именно, за да се подкрепяте взаимно и да решавате проблемите задружно.

В трудна минута той е винаги до вас

Ако той изчезва някъде, когато настъпят трудни времена и казва, че има нужда да си починете малко един от друг, значи не е готов за брак. Ако не одобрявате това поведение, обсъдете го. Поведението на хората в трудни ситуации, може да каже много за характера им.

Имате едно и също мнение по важни въпроси – семейство, пари, секс

Чудесно е, ако вашите желания съвпадат. А ако не, трябва да постигнете компромис, който ще удовлетвори и двама ви. Ако той не иска да обсъжда това или не можете да стигнете до общо решение сега, помислете какво ще се случи по-нататък. Трудно е да се мисли за тези неща, когато сте влюбена в мъжа си.

Държи се добре с жените

Наблюдавайте внимателно как той се отнася с другите жени, как общува с майка си или сестра си. Вижте доколко е мил и почтителен към жените като цяло. Защото с вас той ще се държи по същия начин.

Подготвя съвместното ви бъдеще във финансов план

Паричните проблеми оглавяват списъка с причините, поради които двойките се развеждат. Ако имате огромно състояние или двамата сте се споразумели той да остане вкъщи с детето, а вие да работите - няма проблем. В противен случай, ще се наложи той да ви издържа. И ако той съвсем отговорно работи по въпроса - това е още една отметка в списъка с изисквания.

Държи на обещанията си

Той казва: "Ще дойда", след което не се появява в продължение на часове. Или: "Аз ще се погрижа за всичко, не се притеснявай", а остава само празно обещание. Той трябва да докаже както на думи, така и на дела,че вие и вашите отношения са на първо място за него.

Той е психически устойчив

Очевидна необходимост, но понякога нещата някак ни се изплъзват. Човекът, който работи усилено и се опитва да се превърне в по-добра версия на себе си, който признава грешките си и променя поведението си, е достоен за уважение. С такъв човек ти се иска да бъдеш заедно и след 5 и след 10 и след 50 години.

Неговите етически и морални ценности съвпадат с твоите

Не е задължително всичките ви убеждения да съвпадат на 100%. Но в крайна сметка трябва да споделяте определени ценности в сферата на морала и етиката. Ако имате различни убеждения и той не е готов да промени своите, нищо няма да се получи.

Помага ви в решаването на проблемите

Помага винаги, а не само от време на време. Дори да сте физически далеч, той трябва да бъде сигурен, че всичко е наред. Трябва да сте включени в двойката от най-важните му приоритети. Ако това не е така, не се омъжвайте за него.

Твърди, че ви обича и го показва

Ако това не е така - не се примирявайте и не си измисляйте оправдания. Ако сега той не може да каже двете най-важни думи и да ви го докаже, представете си какво ще се случи по-нататък. Дайте му време и подходящо място, за да го направи. И след това ще видите дали си подхождате.

Бракът - едно от най-важните решения в живота. Всъщност, вие вече знаете дали той е подходящ за ролята на ваш съпруг. Само вие можете да решите. Създайте си точно този начин на живот, който искате. Любовта побеждава всичко, стига и двамата да сте готови да продължите пътешествието си заедно.