Естествената визия винаги е на мода и затова днес много момичета залагат на т.нар "естествен грим". Но ако следваш няколко основни правила, няма да ти е нужен никакъв грим, за да изглеждаш неотразимо и естествено – никакъв фон дьо тен, никакво червило, изобщо никаква козметика. Единственото, което ти е необходимо, е правилната грижа.

Перфектните вежди

На лице, на което няма нито капчица грим, веждите веднага изпъкват и приковават вниманието. Ето защо е важно да оформиш веждите си спрямо формата на лицето ти. Ако имаш много редки вежди, смеси малко рициново масло с витамин А и нанасяй получената смес върху веждите веднъж дневно. След няколко седмици ще видиш невероятната трансформация.

Акцентирай върху очите си

За да ги направиш визуално по-големи, можеш да извиеш миглите си с извивачка. Ако пък имаш тъмни кръгове под очите, е време да преосмислиш диетата си. Тези неприятни кръгове се появяват заради липсата на достатъчно желязо или витамини от група Б. Студените компреси с мента или зелен чай също могат да помогнат при решаването на проблема. И разбира се, не забравяй да се наспиваш.

Бялата усмивка

Бялата усмивка разкрасява всяко лице, затова е много важно да поддържаш зъбите си бели. Използвай избелваща паста, особено когато пиеш кафе, чай или вино. Но недей да прекаляваш с употребата на такава паста, защото тя съдържа груби елементи, които могат да са вредни за зъбите, ако се използват прекалено често. Ако тези пасти не помагат, обърни се към стоматолог.

Грижи се за устните си

Подхранването, хидратирането и ексфолирането не са важни само за кожата на лицето ти, но и за тази на устните ти. Използвай балсам за устни, за да ги поддържаш меки. Понякога можеш да го замениш с натурално олио или масло по твой избор. Например кокосовото масло е много полезно за устните. Веднъж седмично ги масажирай с мека четка за зъби или с пръсти – преди това трябва да ги навлажниш и да ги поръсиш с малко захар, по този начин ще премахнеш мъртвата кожа и ще ги направиш наистина изкусителни.

Отделяй време за косата си

Скучната прическа, която си правиш от 5 години насам, наистина не те прави по-аткрактивна. Същото се отнася и за убитите и безжизнени цветове. Избери по-проста, но модерна прическа и естествен и жив цвят. По-дръзките прически обикновено не си подхождат с естествената визия. Ходи на фризьор редовно, ако използваш преса или сешоар, преди това нанасяй продукти, които предпазват косата от високата температура. Освен това не прекалявай със стилизиращите продукти. Кокосовото масло може да придаде блясък на косата ти и да те избави от досадния пърхот, сухата кожа и други неприятни проблеми. Измиването на косата с билкова отвара също е полезно и ще направи косата ти по-лъскава (градински чай и дъбова кора за брюнетките; лайка и липа за блондинките).

Използвай слънцезащитен крем

Ултравиолетовите лъчи забързват стареенето на кожата и водят до преждевременни бръчки и други неприятни „бонуси“. Най-засегнати са хората с много светла кожа. Затова е важно да използваш слънцезащитен крем и то не само през лятото.

Фокусирай се върху кожата

Основен фактор за естествената красота играе състоянието на кожата ти. Ето защо е важно да се храниш правилно и да я почистваш редовно. Но въпреки това козметиците съветват да не миеш лицето си повече от два пъти на ден, а най-добре е да го правиш само веднъж – преди да си легнеш. Сутрин можеш да използваш лосион или лед. Най-важното е да не търкаш кожата си твърде упорито, защото я нараняваш. От време на време е добре да си правиш маски за лице (например такава с бяла глина), защото те са полезни в борбата с кожните проблеми. Ако кожата ти не е много чувствителна, е добре понякога да я ексфолираш.

Наспивай се

Достатъчното количество сън (поне 7-9 часа) е много важно за кожата и за здравословното ти състояние като цяло. Добре е да си лягаш преди 23.00 ч., защото след полунощ тялото ти започва да отделя един от основните хормони, отговарящ за красотата ти – мелатонин. Препоръчително е да спиш по гръб, за да избегнеш преждевременните бръчки.

Избери правилната диета

Множество проучвания са доказали връзката между състоянието на кожата ни и диетата, която следваме. Мазната риба, зеленчуците, семената и ядките са сред най-важните храни. Те са страхотен източник на мастни киселини, витамин Е и каротини, които се борят със свободните радикали. Млечните продукти също се препоръчват, защото те са ключът към балансираната чревна микрофлора.

Открий твоя цвят

Ако избереш дрехи в цвят, който подхожда на тена ти, това може да прикрие някои недостатъци и да те направи много по-привлекателна. Кожата без фон дьо тен изглежда по-бледа и затова, ако имаш светла кожа, не е препоръчително да носиш много тъмни и студени нюанси, защото само ще изглеждаш още по-бледа. Бялото също не е най-добрият вариант. Най-правилните опции са ярките и наситени цветове – синьо, тюркоазено, изумрудено, прасковено и т.н. Важното е да определиш какъв е типът на кожата ти и да подбереш правилните за теб цветове.