Натрупването на няколко излишни килограма обикновено първо се показва на лицето ни. Истината е, че мазнините по врата и лицето не се влияят само от наддаването на тегло. Нашата поза за сън и лошата стойка, когато сме в офиса, също са рискови фактори за двойната брадичка, която всички се опитваме да скрием на селфитата си.

Потърсихме всички неща, които могат да причинят мазнина на лицето и увисване на кожата и направихме списък с предложения, които експертите съветват да следваме, ако искаме да се отървем от тях веднъж завинаги.

1. Поправете стойката си в седнало положение

Това може да е изненада, но погрешната стойка засяга не само гърба и гръбнака, но и лицето ни. Лошата стойка, когато седите с твърде ниска глава, допринася за създаването на двойна брадичка. Мускулите на врата и лицето отслабват и в резултат кожата в тази област губи своята еластичност. Подобрете стойката си, като седите с изправен гръб и поставете екрана си по-високо, така че няма да е необходимо да спускате главата си, за да работите.

2. Спете повече и изберете правилната позиция

Според проучване количеството и качеството на съня са свързани със загубата на тегло и мазнини. Друго проучване показва, че липсата на сън може да увеличи апетита и да намали метаболизма. Важното е също така да избягвате да спите настрани с лице върху възглавницата, което може да причини бръчки по лицето. Учените съветват да спите по гръб, което спомага за премахване на подпухналостта и задържането на вода в лицето.

3. Дъвката укрепва мускулите на лицето и врата

Дъвченето на дъвката е като правене на тренировка за лицевите мускули. Освен това проучване показва, че хората, които дъвчат дъвка след всяко хранене, се чувстват сити по-лесно и консумират по-малко закуски след това, така че приемът им на мазнини е сериозно намален. Уверете се, че избирате дъвка без захар, за да не добавите допълнителни калории към храненето си и за да поддържате зъбна хигиена.

4. Използвайте маски за лице, изработени от естествени съставки

Природата предоставя най-добрите елементи за здраве и красота. Можете да използвате яйца, мляко и мед или глицерин и зелен чай, за да създадете маски за лице, които помагат на кожата ви да възвърне еластичността си и да бъде овлажнена. Млякото също е силно питателно и има антистареещ ефект. Можете да го използвате в маска с мед за тонизиране и стягане на кожата и загуба на мазнини и токсини.

5. Научете се как да свирите с уста

Ако знаете как да го правите, тогава сте сред щастливците. Ако не, време е да опитате, казват специалистите, защото това е приятен начин да упражнявате мускулите на лицето и врата и да намалите страховитата двойна брадичка. Седнете с изправен гръб и рамене надолу, погледнете леко нагоре и започнете да практикувате свиренето с уста 10 пъти за 10-20 секунди.

6. Добавете пълнозърнести храни, пресни плодове и зеленчуци в храненето си

За балансирана диета, която помага за загуба на мазнини, опитайте се да замените рафинираните въглехидрати с пълнозърнести храни. За здрава, мека и еластична кожа хапването на пресни зеленчуци и плодове е много полезно. Внимавайте да изберете богати на вода храни, като краставици и пъпеши, за да премахнете токсините. Някои зеленчуци като домати, камби, чесън и тиква увеличават производството на колаген, който е идеален за кожата.

7. Пийте повече вода

Когато става въпрос за мазнини и загуба на тегло, водата е един от най-добрите ви съюзници. Пиенето на достатъчно вода засилва метаболизма, а също, според експертите, добрата хидратация намалява задържането на течности и подпухналостта и подуването на лицето. Пиенето на достатъчно вода гарантира еластичността на кожата и предотвратява отпускането на лицето.

8. Намалете приема на натрий и захар

Като част от балансираната диета намаляването на приема на натрий ни помага да задържаме по-малко течности. Подпухналостта и подуването на лицето се дължат именно на това. В резултат кожата в тази област изглежда по-дебела и по-стара. Избягването на пикантни закуски и захар и замяната им със здравословни храни като плодове, заедно с пиенето на повече вода, е най-добрият вариант за вашата цел - по-слаби лице и врат.

9. Включете кардио упражнения в деня си

Кардио упражненията като плуване, бягане, бързо ходене и колоездене са много ефективни форми на аеробни упражнения и помагат при загуба на мазнини в цялото тяло. Тези видове тренировки засилват метаболизма, насърчават изгарянето на мазнини и ще ви помогнат да загубите килограми и мазнини във врата и лицето.

10. Намалете консумацията на алкохол

Експертите считат алкохола за една от основните причини за наддаване на тегло. Тъй като е с високо съдържание на калории и с изключително ниско съдържание на хранителни вещества, алкохолът може да увеличи мазнините на лицето и подуването. Важно е да поддържате ниския прием на алкохол, ако искате да контролирате телесното си тегло и мазнини и да ограничите консумацията му колкото е възможно повече, за да избегнете затлъстяване.

11. Не забравяйте да носите слънцезащитен крем, независимо колко е слънчево навън

Често двойната брадичка и отпускането на лицето са част от процеса на стареене. И е широко известно, че слънчевата светлина играе важна роля за ускоряване на стареенето на лицето и появата на бръчки. Лекарите препоръчват ежедневна защита със слънцезащитен крем с фактор 30 или по-висок, в зависимост от чувствителността и цвета на кожата ви. Слънцезащитният крем помага за стягане на увиснала и застаряваща кожа.

12. Надувайте балони при всеки шанс, който получите

Балоните са не само най-добрата декорация за добро парти, но и едно от най-добрите лесни упражнения за лице. Забавен и лесен начин да загубите допълнителната мазнина по лицето, надутите балони помагат за намаляване както на пухкавите бузи, така и на двойната брадичка. Повторете това няколко пъти седмично и ще забележите разлика във формата на лицето си доста бързо.

13. Усмихвайте се повече

Усмивката не просто прави лицето по-красиво, но е начин да се упражняват мускулите му, което ще помогне за еластичността на кожата и намаляването на двойната брадичка. Просто опитайте да се усмихнете със затворени устни и задръжте за 10 секунди. Повторете 10 пъти. Това помага и за намаляване на мазнината по бузите.

Балансираната диета и няколко упражнения, които могат да се добавят към ежедневието ви, наистина биха могли да направят промяна на лицето ви. Как се отнасяте към кожата си? Имате ли лични любими лекове?