Ваканцията е чудесно време, което не само ни дава възможност да си починем от работа, но и да видим нови неща, да се запознаем с нови хора и да направим няколко готини снимки. Но тя също може да бъде чудесна възможност да влезете във форма. Прочетете нашите препоръки как да получите страхотно тяло. Всички ще харесат това - както хората, които обичат да са активни, така и тези, които обичат да седят на плажа.

Пробвахме тези упражнения и сме сигурни, че работят.

1. Яжте морски дарове вместо месо

Има дори цяло движение - пескатарианство, при което хората заменят месото с морски дарове. Но не казваме, че трябва да спрете да ядете месо напълно. Просто заменете пилешкото, говеждото и свинското с морски дарове, докато сте на почивка. И това е лесно, ако ваканцията е близо до водата. Някои момичета са успели да отслабнат благодарение на тази диета.

2. Ходете повече

Ходенето е чудесно за здравето, но вече знаете това. За да направите ходенето още по-ефективно, следвайте нашите препоръки:

• Повдигнете главата, вървете направо и отпуснете раменете.

• Стъпете на крака, като започнете от петата към пръстите.

• Използвайте ръцете си, размахвайте ги в посока, обратна на движението на крака.

• Ходете поне 30 минути на ден (ако можете да ходите 45 минути, още по-добре). Това е наистина лесно, докато сте на преход или на пешеходна обиколка. Можете да се насладите на природата и да подобрите здравето си едновременно.

3. Заменете напитките с пресни сокове и кокосово мляко

Това е един от най-вкусните начини да отслабнете, докато сте на почивка. Заменете безалкохолните напитки или алкохола с пресен сок и веднага ще забележите разлика. Ако искате този метод да е възможно най-ефективен, следвайте нашите съвети:

• Пийте пресен сок с пулпа.

• Изпийте чаша сок 20 минути преди хранене. По този начин можете да намалите глада си и тялото ви пак ще получи необходимите витамини.

• Опитайте необичайни сокове, приготвени с магданоз, краставици и зеленчуци (просто стойте настрана от кориандър и босилек - те само правят глада по-силен). Но не прекалявайте (храносмилателната ви система се нуждае от време, за да свикне с тези продукти).

• Експериментирайте с подправки! Да, ако добавите малко канела или черен пипер, това не само ще засили метаболизма ви, но и ще направи вашето „меню със сокове“ по-разнообразно.

• Не пийте сокове в опаковки, заменете ги с местните алтернативи като кокосово мляко и т.н.

4. Използвайте пясъка

Чудесен начин да свалите излишните килограми е да играете на пясъка. Можете да играете плажен волейбол и фризби. Забавно е да играете плажен волейбол, дори ако има само 2 души. Всичко, от което се нуждаете, е топка. Пясъкът го прави по-трудно, но ще се забавлявате толкова много, че дори няма да го забележите. Същото важи и за бягане и други упражнения на плажа.

5. Плувайте повече от 20 минути

Ще започнете да изгаряте допълнителни калории след само 20 минути плуване. Ето няколко съвета, за да направите плуването възможно най-ефективно:

• Плувайте поне 30 минути. Разстоянието трябва да бъде от 610 метра до 760 метра. Ако сте начинаещ, можете да започнете с 90 метра, но не правете никакви почивки.

• Идеалната температура на водата е от 23 до 27 градуса. А морската вода е най-добрият избор.

• Променете стила (пеперуда, фрийстайл, бруст, плуване по гръб) и интензивността.

6. Правете упражнения във водата

Водните тренировки са много ефективни и са добри за всеки басейн или море. Правете този набор от упражнения всеки път, когато влезете във водата:

• Изправете се, водата трябва да е на нивото на врата ви. Изправете ръцете и залюлейте крака, опитвайки се да докоснете дланите си с пръсти. Правете 3 серии по 10-15 повторения на всеки крак.

• Бягайте на място. Опитайте се да докоснете дупето си с петите и да движите ръцете си, сякаш тичате по земята. Опитайте да тичате 10 минути.

• Плавайте по гърба си, сложете дланите си надолу и издърпайте коленете си към гърдите. Това упражнение е за коремните мускули. Направете 3 серии по 10-12 повторения. Ако ви е твърде трудно, правете упражненията отделно за всеки крак.

• Движете бързо ръцете си по тялото, създавайки вълна. Правете това за 5-10 минути.

• Завършете тренировката си със скокове във водата. Когато скачате, вдигнете ръцете си нагоре. Направете 3 серии по 15-20 повторения.

Надяваме се, че тези препоръки ще ви помогнат да отслабнете допълнително по време на ваканцията. Но може би имате свои собствени начини за намаляване на теглото?