Отслабване с вода? Да, това е самата истина. Водата не само, че е изключително необходима за правилното функциониране на метаболизма, но е и чудесно средство за отслабване. Диетолозите продължават да спорят дали с нея в действителност може да се отслабне.

Несъмнено е вярно, че на ден е полезно да се пият от 2 до най-много 3 литра вода. В по-големи дози дори водата може да е вредна. Сама по себе си тя не ни прави слаби, но при приема й ние изхвърляме токсините и вредните вещества от тялото си.
 
Искате да отслабнете? Не забравяйте пиенето на вода! Много хора се отнасят несериозно към значимостта на водата и именно там е основната им грешка. Водата пречиства организма от мазнините по естествен начин.
 
За да добием по-пълна представа за действието на водата, ще разгледаме няколко факта, свързани с нея:
 
  • С вода не се надебелява. Водата не съдържа калории, но изпълнява основни функции в организма. Некалорична е (0 калории) и по никакъв начин не се напълнява при нейната консумация.
  • С вода не се отслабва. Водата не притежава свойството да изгаря калориите. Истината е, че само с пиене на вода не се отслабва. Тя не изгаря и мазнините, но има огромно значение при метаболитните процеси.
  • Водата има засищащ ефект.Това е от основно значение при диетите за отслабване. Пиенето на вода преди хранене ни осигурява ситост, като по този начин приемаме по-малко храна.
Една от причините за напълняване е, че винаги, когато усетят глад, хората го утоляват с храна, често пъти в доста големи количества. На всеки се е случвало да яде просто така, защото няма какво да прави, от скука. Това е вреден навик, който трябва да променим, ако искаме да свалим излишните килограми.
 
Водата пречиства организма и го подготвя за непосредствения прием на храна. Пиенето на малко вода вреди на правилното функциониране на органите и не води до ефективно отслабване.
 

 Съвети за отслабване с вода:

  1. Носете навсякъде със себе си бутилка вода!
  2. Половин час преди храна изпийте 2 чаши вода. Това ще ви засити и така ще изядете по-малко количество храна!
  3. Заместете подсладените сокове и газираните напитки с чиста вода!
  4. Винаги когато почувствате глад, пийте вода!
  5. Сутрин, когато се събудите, изпийте 1-2 чаши вода!
  6. Не пийте вода докато се храните!
  7. Пийте вода 1 час след храна!