Понеделник е един от най-мразените дни в седмицата. Той предвожда останалите четири дни на работа, ангажименти, задачи и срещи. Понеделник е денят, в който трябва да се събудиш от блаженото безгрижие на уикенда и да се заемеш със задачите си. Той е денят на плановете. На възможностите. Понеделник може да бъде първият ден от седмица на продуктивност, развитие и удовлетвореност. Естествено, понеделник има и своята позитивна страна. Стига да можеш да я видиш...

Ето няколко съвета как да планираш седмицата си, за да се приближиш по-близо до постигане на целите си. Всичко, от което се нуждаеш, са лист и химикал, на които да...

1. ... поставиш месечни цели

Запиши най-големите постижения, които искаш да изпълниш през месеца. Те могат да бъдат свързани с работа, финанси, личен живот, здраве и всичко друго, което те вълнува.

2. ... направиш списък със задачи, съпътстващи всяка цел

Разбий всяка от целите си на задачи, изпълнението на всяка от която ще те приближи по-близо до реализирането им.

3. ... разпределиш във времето

След като вече си разделила целите си на малки задачи, сега е време да ги разпределиш във времето. Това става под формата на седмични списъци със задачи за всяка седмица от месеца.

4. ... планираш седмицата си

Започвай всяка седмица, планирайки списъка си със задачи. Разпредели всяка от тях във всеки ден.

5. ... прегрупираш неизпълнените задачи

Едно от най-важните качества на всеки успешен човек е възможността да се адаптира и променя според ситуацията. Затова, когато не можеш да изпълниш някоя от планираните задачи, просто я разпредели за друг ден.