Сексът невинаги е фантастичен, вълнуващ и удовлетворяващ, независимо дали сте във фазата на медения месец или сте заедно от пет години. Има моменти, когато сте недоволни и разочаровани поради милион причини. Много двойки се сблъскват с неудовлетвореност в секса, без значение колко дълго са били заедно, колко много се обичат, колко всеотдайни и изпълнени с доверие и уважение са - по-лесно е, разбира се, да се справите с всеки проблем, дори незадоволителен секс, ако всички тези условия са изпълнени.

Когато сексът е страхотен, когато всичко върви добре, винаги е по-лесно - изобщо не мислите за това и понякога ви се струва, че хората са претоварени, че говорят и пишат все повече и повече за секса, сякаш е най-важното нещо в живота. Но когато се сблъскате с неудовлетвореност, когато почувствате, че сексът с партньора ви е скучен, че е сведен до нивото на всички други неща, които трябва да се правят в определено време по определен начин, ще започнете да мислите повече по този въпрос. Е, вместо да си представяте как би било с някой друг (това правят всички, на които им липсва вълнение във връзката), подобрете сексуалния си живот за взаимно удоволствие. Ето как:

Говорете преди всичко

Комуникацията е ключова. Да, всичко го знаем, но не всички сме склонни да се замислим доколко е истина. Ако не говорите за това, което ви мъчи, се затваряте в себе си, отдалечавате се от партньора си, натрупва се недоволство и сте далеч от решение. Ставате тревожни, негодуващи, разстроени – всеки аспект от една връзка страда, когато в един от тях се появи проблем. Затова не позволявайте комуникацията да изчезне и ако забележите, че вече сте се дистанцирали, признайте си, че така нищо няма да се реши и вероятно ще стане по-зле, защото отдалечаването води само до дори по-голямо отдръпване и охлаждане на отношенията. Инициирайте разговор и ще ви бъде по-лесно, каквото и да говорите и чувате. Може би проблемът във връзката ви се проявява само чрез секса и може би, започвайки разговор за това, ще се окажете на съвсем различно място, като вземете предвид други аспекти на взаимоотношенията ви и вашите вярвания, очаквания и нужди. Със сигурност ще откриете нещо важно, така че говорете.

Търсете, това, което желаете

Може да изглежда изненадващо, но е напълно възможно вашият партньор да няма представа, че нещо ви притеснява и че нещо ви липсва, че не сте доволни и че не се наслаждавате на секса толкова, колкото преди. А и може да се ядосвате двойно – че не забелязва и че не можете да разрушите илюзиите му просто така. Е, няма драма, ако приложите тактика. Подобрете сексуалния си живот, като инициирате това, което искате в леглото. Помолете партньора си да изпълни желанията ви, покажете му как – може би ще бъде изненадан, но определено ще бъде предизвикан да се „срещне“ с вас. Инициирайки промени, отваряте комуникационен канал, така че не е нужно да провеждате този „голям разговор“ - можете да го превърнете в малки такива за фантазии и игри, за промени, които искате да внесете в сексуалния си живот.

Опитайте се да се дистанцирате от ежедневните проблеми

Когато сте обременени от финансови и семейни проблеми, трудно ще постигнете настроението, необходимо за наслада от секса. Така че опитайте да подходите към него от друга страна – гледайте на секса като на отвличане на вниманието от проблемите (които няма да решите, като се тревожите постоянно), като на начин да се ободрите и да се заредите с енергията, от която се нуждаете, за да се справите с предизвикателствата на ежедневието. След като се окажете в леглото с партньора си, посветете му се, оставете се да бъдете галени, събудете страстта и се наслаждавайте. Осигурете условията - изключете телефона и телевизора, пуснете музика, намалете осветлението, създайте романтична атмосфера, която да ви извади от ежедневието.

Не гледайте часовника

Няма значение колко време траят интимните ласки. Понякога ще сте в настроение за бавно и продължително правене на любов, възбудата ще расте бавно и интимната игра ще продължи час-два. Понякога просто ще стигнете до върха за по-малко и от десет минути. Добре е да не бързате, да имате дълга любовна игра, с масаж и ласки, но е добре да се насладите и на кратък, бърз и експлозивен секс, който освобождава напрежението ви. Напълно естествено е да правите любов с човека, когото обичате по всеки възможен начин.

Променете рутината си

Игривите двойки имат рутина – от сигналите, които изпращат един на друг, през обичайното време на деня (и определени дни), до реда, в който подхождат към сексуалната игра и позите, които прилагат. Разбира се, може да бъде доста задоволително, но опитайте да въведете определени промени и изненади. Може би на партньора ви ще му бъде странно (какво си въобразявате сега), но определено ще ви последва и ще се адаптира и вероятно ще бъде вдъхновен да започне интимността по начин, различен от обичайния.

Опитайте с играчки

Подобрете сексуалния си живот, като въведете игри - играчки. Секс играчките не са измислени само за хора, които нямат партньори. Много двойки са обогатили интимността си, опитвайки секс играчки, които да стимулират въображението ви. Двойките, които са отворени към експериментите, правят и по-игрив, вълнуващ и чест секс!

Не спирайте да флиртувате и съблазнявате

Флиртът с партньора ви е част от вашата игривост – много по-сладко и по-вдъхновяващо е да изпратите на партньора си двусмислено послание или предизвикателна снимка много преди да имате шанса да правите секс, отколкото да подходите към секса без думи или да имате предварителни условия. Дръжте се така, сякаш току-що сте се запознали - виждали сте го по филмите, но двойките наистина го правят, защото може да бъде много забавно и секси.