Ако усещаш, че трудно контролираш апетита си, а главата ти все е пълна с мисли за храна, тези няколко съвета ще ти помогнат да укротиш глада по един естествен и здравословен начин.

  1. Пий повече вода: Всъщност много хора бъркат глада с дехидратация. Дръж близо до теб едно шише пълно с вода и не забравяй да пиеш поне 2 литра на ден. Това ще ти помогне да намалиш ненужните малки похапвания.
  2. Движи се: Ако си мислиш, че упражненията засилват апетита и след тренировка ще изядеш още по-голяма порция, бъркаш. Нови проучвания показват, че тренировките намаляват апетита и постепенно се развива по-здравословно усещане колко храна да приемаме.
  3. Не пропускай закуската: Според някои проучвания пропускането на това хранене ще доведе до по-висок прием на калории по-късно през деня. Но все пак се вслушвай в тялото си и не се насилвай да ядеш още в 7 сутринта, ако тогава въобще не си гладна.
  4. Приемай достатъчно протеини: Протеините те зареждат с енергия за целия ден и ще се чувстваш достатъчно сита, за да не мислиш за следобедна закуска с бисквити или вафлички.
  5. Време е за чай: Придай на следобедната си закуска по-здравословен облик. Една чаша горещ чай ще утоли усещането за глад и ще се почувстваш сита. Освен това чаят има редица здравословни ползи.
  6. Бъди честна: Похапваш ли си, докато си отегчена или стресирана? Замисли се над хранителните си навици и се постарай да спреш храненето от стрес, иначе скоро няма да решиш проблема с излишните килограми.
  7. Яж по-често: Едно или две големи хранения е изпитана рецепта... за тотална катастрофа! Яж по-малки порции, но по-често. Така няма да изпитваш постоянно глад и ще спреш да преяждаш.