Науката твърди, че жените изглеждат по-изтънчени, когато носят грим. И сме свикнали да мислим, че прилагането на козметика изисква специфична техника и много време. Но забравяме, че премахването му също не е проста работа. Това е специален ритуал, който трябва да се приеме сериозно.

Ще ви покажем 5 прости стъпки, които ще ви помогнат да премахнете грима, без да навредите на кожата си. Повярвайте ни, само измиването на лицето не е достатъчно.

Стъпка 1: Преди премахването

Премахването на грима започва с подготовката за този процес. Така че първо, трябва да закупите необходимия набор от продукти за почистване на лице. Ако имате мазна кожа, трябва да изберете такива, които не съдържат масло, докато продуктите с овлажняващ ефект са подходящи за суха кожа. По-добре е да закупите отделен продукт за почистване на очите. Не забравяйте да дръпнете косата си назад, за да не пречи на почистването. Най-добре е предварително да почистите кожата си със специална влажна кърпа.

Стъпка 2: Премахване на грима от очите

Може да предпочитате почистващи препарати на маслена основа, ако използвате водоустойчива козметика или можете да използвате всяко друго почистващо средство, което е добре за вас. Навлажнете добре памучен тампон с продукта и го притиснете върху окото. Изчакайте 10-20 секунди и след това внимателно преместете тампона над окото, без да го триете. Кожата около очите е много деликатна. Не местете тампончето напред и назад. Правете го в една посока от вътрешната към външната страна. След това обърнете тампона от чистата страна и го плъзнете надолу към миглите.

Стъпка 3: Премахване на грим от устните

Ако премахнете грима от устните си, няма да разнасяте червилото по цялото лице. Можете да използвате специални продукти, макар и обикновеният вазелин също да е чудесен. Нанесете го върху устните, изчакайте до 5 минути и го избършете с памучен тампон. Не търкайте твърде силно, за да не повредите устните си.

Стъпка 4: Премахване на грим от лицето

Можете да започнете с мицеларна вода. Намокрете памучен тампон с продукта и избършете лицето си. Не забравяйте за областта под челюстта и зад ушите. Почистите и линията на косата си, защото козметиката стига и до нея. След това можете да използвате средство за отстраняване на грим, като го прилагате с кръгови движения по лицето и шията. Изплакнете лицето си с вода и го подсушете с кърпа. Можете да използвате хартиена такава, за да предотвратите разпространението на бактерии. Не търкайте, а просто намокрете с вода

Стъпка 5: След премахването

Много е важно да се погрижите за кожата си, след като премахнете грима си. Това е последният етап от процедурата. Можете леко да масажирате лицето си, за да му придадете еластичност и да увеличите притока на кръв. И определено трябва да нанесете овлажнител, така че кожата ви да не е суха.

Как премахвате грима си? Имате ли свои ритуали?