В миналото хората са подчертавали красотата си с различни естествени продукти. С тях те са скривали своите недостатъци и са придавали цвят на лицето си.

Решихме да споделим с вас няколко модерни съвета, с които да подчертаете красотата си.

1. Откажете се от естествената светлина

Не се гримирайте на естествена светлина, макар и навън да е облачно, защото може да е катастрофално. Тя влиза през прозореца и блести по лицето ви.

Инвeстирайте в огледало за гримиране с лампи по него. Изберете крушки с неутрална температура без жълти и сини тонове. То ще ви даде идеалната светлина.

2. Купете си четки за рисуване

Хубавият грим е възможен не само с четки за тази цел. Една тънка четка за рисуване може да е причината за идеалната очна линия, например. Плоската четка пък е идеална за финализиране на грима и поправяне на грешките, ако имаме такива.

3. Поставете балсам на четките с естествен косъм

Слагаме го на косата си, но можем и на четките. Той не съдържа толкова агресивни съставки и ще помогне при почистването ѝ. Кoсъмът ще стане по-мек.

4. Уверерте се, че кремът за лице и основата за грим имат една основа

Различните гримове и продукти за грижа за кожата трябва да имат една основа. Например, маслото не вазимодейства с водата и ще стои много изкуствено и дори може да падне.

5. Ползвайте основа за сенки вместо крем за очи

Тя е по-лека и прозрачна. Ще накара гримът ни да издържи по-дълго и няма да имаме неравенства.

6. Използвайте минерална пудра

Тя покрива лицето с фин пласт, който не се топи и размазва при високи температури или влага. Тя дори защитава лицето от слънчеви лъчи.

Този продукт е със забавен ефект, който се появява след около 20-40 минути. Можете да напръскате лицето с овлажнител за мигновено действие.

7. Прикрийте правилно торбичките под очите

Ако те са проблем за вас, поставете коректор на мястото. Изберете такъв, който е няколко тона по-светъл от цвета на кожата ви. Поставете го във формата на триъгълник и размажете.

8. Заблестете със „стробинг“

Стробинг е нова техника за гримиране, която коригира формата на лицето и подчертава някои наши черти. Придава ни свеж вид и блясък.

Важно е да следваме следните правила:

  • При видими лунички: Смесете всички продукти, които рефлектират светлина с пудра, за да няма неравенства.
  • Мазна кожа: Никога не поставяйте продукти на стробинг на места с активно производство на себум.
  • Подути места: Отражението на светлината ще придаде още по-голям обем. Използвайте само матиращи продукти
  • Кожа с акне: Пъпките и черните точки ще станат още по-видими, ако поставим тези продукти отгоре.
9. Перфектна очна линия

Запълнете празното място на клепача, за да бъде всичко идеално. Използвайте мек молив, за да направите естествен контур, който няма да се измие лесно и няма да се размаже. Колкото по-ясен искате да е гримът, толкова по-тъмен трябва да е моливът.

10. Мокра техника за сенки

Поставените сенки със суха четка или мокра изглеждат различно. Сухите сенки, поставени с мокра техника, напълно могат да променят структурата. Те биха станали дори по-тъмни. Тази техника е идеална, ако искаме да подчертаем очите по-добре. Намокрете четката, изтискайте я с ръка и подсушете. Трябва да е влажна. Може да използвате и фиксиращ спрей. Цветовете ще приличат сякаш са извадени от палитра за бои.

11. Завършете грима с прозрачна пудра

Този тип пудра е идеална за завършване на грима и подчертаване на това, което харесваме в лицето си. Тя дори ни придава нов и красив вид на слънчева светлина. Пудрата ще матира визията ни.

Поставете хайлайтъра или ружа преди нея.

Обърнете внимание и на количеството, което ще поставите. Нека е тънък слой, за да се образува тънък слой.