Много от нас са израснали с дълбокото убеждение, че парите са зло, че е невъзможно да се забогатее по честен начин и че няма достатъчно пари за всички, защото богатството е привилегия на елита.

Съвременните психолози обаче уверяват, че всички тези схващания са грешни и можете да увеличите финансовото си благополучие, като просто промените начина си на мислене. Искате ли да опитате отново?

Спрете да мразите парите

Наказвайте се всеки път, когато ви хрумне негативна мисъл за парите: ако забележите раздразнение от успеха на някой друг, ако се хванете в страх, че може да останете без препитание, или ако смятате, че големите пари не са за вас.

Тази техника ще развие у вас условен рефлекс и постепенно ще премахне негативните нагласи от подсъзнанието ви.

Представете си, че сте богати

Мислено влезте в този образ, сродете се с него и започнете да се държите така, както бихте се държали, ако имахте много пари. Запомнете правилото: нивото на доходите е равно на нивото на вашето достойнство. Дръжте се така, сякаш получавате добра заплата и скъпи подаръци. Не се страхувайте да ходите в скъпи ресторанти, магазини…

Не позволявайте да се почувствате обсебени от парите

Просто си кажете, че животът ще ви даде всичко, от което имате нужда, и се отпуснете. Според Закона за привличането парите бягат от този, който ги преследва, и напротив, привлечени са от този, който е вътрешно хладнокръвен. Представете си, че е възможно да не забогатеете. Не се привързвайте към парите. В края на краищата, дори и нищо да не се получи, вие ще си останете същият човек и няма да се упреквате, да се мразите, нито пък самочувствието ви ще намалее.

Обърнете внимание на това как пазарувате

Избирате ли това, което наистина харесвате, или се опитвате да спестявате всеки път? Ако практикувате второто, едва ли ще успеете да привлечете големи пари в живота си. В крайна сметка всеки път, когато покажете на Вселената, че сте беден, тя мълчаливо се съгласява с вас.

От друга страна, не бива да харчите последните си пари за маркова чанта. Просто започнете да купувате малко по-скъпи хранителни стоки и дрехи, посещавайки магазини от по-високо ниво. И най-важното, никога не казвайте: "Това е твърде скъпо за мен!", "Не мога да си позволя това!"…

Внушете си, че сте богати

За да постигнете това, използвайте този полезен трик. Поставете в портфейла си сума, равна на половината от средния ви месечен доход, и пазарувайте с нея. Пробвайте скъпи рокли, обувки, помислете за интериорни предмети, които бихте могли да закупите за тази сума, но не купувайте нищо. Кажете си: "Да, мога да го купя веднага", "Имам достатъчно пари, просто не искам". Периодично отваряйте портфейла си, докосвайте парите с ръце, сякаш потвърждавате думите си. Правете това упражнение няколко пъти месечно, след което можете да използвате банкова карта или чек с голяма сума върху него.

Действайте!

Ако имате идеи как да увеличите доходите, не се мотайте и не отлагайте, а направете своите стъпки към богатство. Вселената е щедра и ще ви даде каквото искате, просто трябва да й покажете, че сте готови да печелите повече пари и да забогатеете.

Отговорете си на въпросите: Опитвали ли сте поне веднъж в живота си да спечелите сериозни суми? Положили ли сте достатъчно усилия, за да постигнете целта си, или сте се отказали по средата?

Не забравяйте, че не е достатъчно само да мечтаете за пари, трябва да действате по въпроса. И тогава твоето винаги ще бъде твое!

Създайте свое състояние

Ако се огледате, бързо ще разберете: "Хората, които изгарят на работното място, забравяйки за личния си живот, рядко са богати". А това означава, че правилото – "Колкото повече работиш, толкова повече пари имаш", не работи. Ако някога сте печелили много пари, може би сте забелязали, че те са се появили в момент, когато сте изпитвали щастие и радост. Ето защо такива пари често се наричат "лесни". Опитайте се отново да възпроизведете такова състояние – потопете се в радост и любов; опитайте се да се отворите към всичко ново; отървете се от усещането за тревожност и паника. Това състояние на радост и удовлетворение от живота ще ви позволи да привлечете всички благословии на света – не напразно казват за богатите хора: "Те имат състояние!".

Внушете си, че вашето вътрешно състояние на духа е равно на вашето финансово състояние и парите ще потекат към вас като река.

И запомнете петте "лоши" навика, които "крадат" парите ви:

• постоянно недоволство от живота и хленчене;
• завист и отхвърляне на успеха на другите;
• алчност и прекомерна пестеливост;
• желание да получите всичко наготово, използвайки другите;
• страх да имате много пари, за да не предизвикате завист у околните.