Лятото е най-хубавият сезон, време за вълнуващи преживявания, добро настроение и позитивни емоции. Точно тогава дамите стават още по-красиви, обличат стилните си цветни дрехи, високите токчета, готови да покорят света. Със сигурност, по това време всяка жена събира най-много мъжки погледи, защото изглежда зашеметяващо.

Едно от нещата, които допринасят за добрия външен вид на една жена, е гримът й. Лятото е толкова свежо, колкото и горещо. По тази причина е добре да заложите на по-лекия грим, а тежкият оставете за някоя официална вечеря или друг подобен повод. През летните месеци гримът трябва да ви зарежда с позитивизъм.

Заради високите температури, не бива да натоварвате кожата на лицето си допълнително с много количество грим – пудра, руж, фон дьо тен и т.н. По-добре се поинтересувайте от лосиони, спрейове, кремове, които освежават кожата ви и се грижат за нейното добро състояние.

Да преминем към главното – актуалните цветове. През лятото не ви трябва мрачни цветове, а такива, които ще предизвикат усмивката ви, като розово, златисто, синьо, зелено. Ако тези цветове не ви харесват или отиват, може да пробвате с нещо по-бледо, а да сложите ярко червило в червен цвят. Повечето момичета не тръгват никъде без гланца си за устни, който си остава хит както през лятото, така и през другите сезони. Има много видове, от които може да изберете – различните цветове, вкусове, аромати.

За да подчертаете красивите си очи, ползвайте спирала, а ако имате намерение да ходите на плажа – нека тя бъде водоустойчива. Ако не искате да сте напълно естествена, добър вариант е да комбинирате спирала, малко червило и очна линия. Други водещи тенденции през лятото са червилата в кафяви тонове, златистите сенки и перли с бронзиращ ефект.

Все пак, особено на плажа, ви препоръчваме да сте естествени. Заложете на готин и интересен бански и на натурално лице, може би с малко гланц. Относно пудрите, може да ползвате леки, които разбира се не се различават от кожата ви. За специални поводи спокойно може да си направите опушен грим, вечерта всичко е позволено.

Стигнахме и устните – червило, момиче! Използвайте дълготрайно, водоустойчиво, силно, сексапилно. Доверете се на това, което ще направи устните ви по-обемни и големи, ако си ги нямате „по природа”.  Къде забравихме и молива за очи, който винаги е на мода и в чантата на всяка мацка.

След тези съвети, може спокойно да излезете на пазар за гримове. Важното е да се доближите максимално до естествения си вид, защото натуралното е най-красиво. Освободете се от тревогите и правете каквото си поискате. Обличайте се щуро, гримирайте се, лудейте, бъдете свободни!