В забързаното ни ежедневие често пренебрегваме важни аспекти от живота ни, а това оказва силно влияние върху здравето ни. Ето защо организмът ни спира да функционира правилно. Един от първите органи, които усещат това, е черният дроб.

Той е един от най-важните органи в човешкото тяло. Доказано е, че има над 400 функции. Най-важни са прочистването на организма, разграждането и филтрирането на токсините, както и преработването на хранителни вещества. Черният дроб играе важна роля и в метаболизма. Когато някои от тях бъдат нарушени, това се отразява върху цялостното ни състояние. Ставаме по-уморени. Можем дори да загубим апетит. 

Но кои фактори най-силно му въздействат?
Приемът на лекарства и антибиотици

Голям процент от лекарствата, които приемаме, преминават през черния дроб и това може да нанесе трайни вреди. Най-опасни могат да бъдат антибиотиците и всички видове анаболни стероиди. Ако приемате такива, за да се сдобиете с идеалната фигура, трябва да се замислите колко точно вредите на черния си дроб. Особено внимание трябва да обърнем, когато този прием е с голяма продължителност. 

Нездравословно хранене

Всички още помним последната празнична трапеза, на която сме били със семейството и приятелите ни. Отпуснахме се и хапвахме от всичко и по много. Разбира се, нямаше как да избегнем това, но сега е подходящото време за детокс. Януари е месецът, в който е време да пречистим организма си и по този начин да улесним работата на черния дроб.

Що се касае до храната, сред най-вредните за черния дроб е тази, съдържаща захари. Това далеч не са само сладки неща, но и сосове, лютеници, консерви и ред други. Пържените храни, твърде мазните меса, полуфабрикатите, солта, белият ориз и други също оказват влияние.

Заседналият начин на живот

Много вреди нанасяме на черния дроб при липса на спорт и движение.

Този фактор засяга всички ни и е трудно да го избегнем най-вече днес. Пандемията промени начина ни на живот със затварянето на спортните зали, а със застудяването е още по-трудно да водим активен начин на живот.

Алкохол и цигари

Прекомерната консумация на алкохол с доказано хепатотоксично действие и е основен причинител на чернодробни заболявания.

Тютюнопушенето безспорно уврежда белите дробове, но то също така оказва разрушително въздействие и върху черния дроб.

Замърсената околна среда

Днес замърсяването на въздуха в големия град е предизвикателство, пред което се изправяме все по-често. То причинява много проблеми, свързани и с черния дроб. 

За да бъде черният ни дроб здрав и да функционира правилно, трябва да се грижим за него. За тази цел от Fortex създадоха РЕГЕНИЛ и Регенил Хепа Форте. Благодарение на двойното действие на активните си съставки, те допринасят за:

  • благоприятно повлияване на възстановителните процеси в черния дроб;
  • нормални функции на стомашно-чревния тракт и храносмилането
    естествено пречистване на организма от токсини и тежки метали;
  • намаляване на последиците от нездравословно хранене и токсичните ефекти на някои лекарствени препарати;
  • стимулиране на изхвърлянето на отпадните вещества от дейността на човешкия организъм;

Регенил съдържа екстракт от бял трън и артишок, които също са полезни за черния дроб. Първият защитава клетките на черния дроб и има възстановяващ ефект върху него, като засилва детоксичната му функция. Артишокът също е мощен антиоксидант, активизира дейността на стомашно-чревния тракт и усилва перисталтиката.

Регенил Хепа Форте също съдържа екстракт от бял трън, артишок, есенциални фосфолипиди, холин и витамин В12. Есенциалните фосфолипиди подпомагат структурата и функциите на чернодробните клетки. Холинът, известен още като витамин В4, и витамин В12 допринасят за поддържането на здравето на черния дроб и нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия.