Киселините се усещат като парене в гърдите, причинено от стомашна киселина и могат да бъдат много неприятни.

Ще споделим с вас 7 различни природни и домашни средства, които могат да ви помогнат да облекчите киселините си.

1. Дъвка

Дъвката е страхотна, защото стимулира слюнката и преглъщането. Това може да помогне за разреждане и изчистване на стомашните киселини. Дъвчете половин час след всяко хранене, за да намалите киселините.

2. Джинджифил

Джинджифилът е едно от най-добрите за храносмилането помощни средства. Той е противовъзпалителна храна, която облекчава проблемите с храносмилателния тракт. Когато усетите, че се появяват киселини, изпийте малко чай от джинджифил, за да облекчите стомаха си.

3. Сок от алое вера

Сокът от алое вера помага за успокояване на дразненето, причинено от киселинен рефлукс. Ако постоянно страдате от киселини, помислете за пиене на ½ чаша преди всяко хранене.

4. Банан

Бананите съдържат естествени антиациди. Започнете да ядете по един банан всеки ден, за да помогнете за неутрализирането на киселинния рефлукс.

5. Сода

Содата за хляб може да помогне за неутрализиране на стомашните киселини и за успокояване на киселините. Просто трябва да разтворите една чаена лъжичка сода в чаша вода и да я изпиете бавно.

6. Носете широки дрехи

В някои случаи киселини се получават, тъй като сте били облечени в тесни дрехи, които притискат стомаха. Ако смятате, че случаят е такъв, опитайте да носите широки дрехи и вижте дали ще се подобрите.

7. Лимонена вода с мед

Въпреки че понякога лимоновият сок може да се счита за много кисел, малко количество, смесено с топла вода и мед, всъщност има алкален ефект върху тялото и неутрализира стомашната киселина.