Днес ви предлагаме една лесна и много вкусна рецепта, вдъхновена от германската кухня. Сигурни сме, че няма да имате търпение да я опитате и вие. Ето как се приготвя.
Необходими продукти:
• 1 ч. л. растително масло
• 4 филийки бекон, нарязани напречно
• 1 глава лук, нарязана на тънки филийки
• 1 средна глава зеле, нарязана на 3-сантиметрови парчета
• 1/4 чаша ябълков оцет
• 1/4 чаша захар
• 3 с. л. соев сос
Начин на приготвяне:
Загрейте олио в голяма тенджера на умерен огън. Добавете бекона и го гответе, докато стане кафяв и хрупкав, като често разбърквате.
Използвайте решетъчна лъжица, за да прехвърлите бекона в чиния. Добавете лука и зелето в тенджерата и гответе, като бъркате често, докато зелето се сготви (около 10 минути).
Добавете оцет, захар и соев сос и гответе, докато зелето стане хрупкаво, още около 10 минути.
Разбъркайте с бекона и готово!
Бон апети!