Не е необходимо половината от заплатата ви да остава в козметичния магазин, а и лицето ви може да бъде чисто и без да запушвате порите си с фон-дьо-тен. Как ли? Ще разберете, прочитайки това, което сме ви приготвили.
 
  • Избягвайте ефекта на витамин С
    Може да ви прозвучи странно, но един от главните виновници за кожа, покрита с акне, се нарича портокалов сок. По време на настинка хората приемат много витаминни таблетки и цитрусови плодове, за да предотвратят треска, това е атомна бомба за кожата. Не го знаехте, нали? А повярвахте ли ни? Ако не, то наблюдавайте кожата си след консумация на плодове и зеленчуци, богати на витамин С. Това не значи да се откажете от цитрусите, напротив, но не прекалявайте!



  • Намалете млякото
    Млечните продукти са група здравословни храни, но също така и един от най-големите врагове на вашата кожа. Млякото съдържа вещества, които са трудни за обработване и понякога се натрупват във вътрешността на кожните клетки. Достатъчно основания да намалите млякото, нали?



  • Почиствайте четките си за грим
    Ако не почиствате четките си за грим, то може да допуснете до кожата си бактериите, които са се натрупали по тях. 



  • Избягвайте захарта
    Винаги е трудно да се откажеш от шоколадовата торта в хладилника, но цената си струва, ако след седмица лицето ви ще бъде гладко като коприна. Обикновено сладките храни предизвикват хаос в нивата на кръвната захар и хормоните. За да изчистите организма си от захарта, ви препоръчваме пресни зеленчуци, особено зелените!



  • Кажете „Не!“ на енергийните напитки
    Популярни са, но с всичкия кофеин, захар, химични вещества и изкуствени аромати, те са атомна бомба за вашата кожа. 



  • Намалете консумацията на сол
    Без съмнение многото сол ви пречи да имате свежа и хидратирана кожа, вземете нещата в ръцете си и изключете солта от менюто си.



  • Подберете идеалния за вас крем за лице
    С всичките тези реклами е трудно да изберете подходящия за вас крем, нашият съвет е да се посъветвате с дерматолог, ако нямате възможност, то ви препоръчваме Nivea – доказано най-добрият крем за кожа в света. 



  • Хранете се здравословно
    Казвахме ви какво не трябва да приемате в голямо количество, а сега ще ви кажем точно обратното – папая, картофи, моркови, бадеми, спанак, краставица и много вода.