Независимо дали вие сте искали раздялата, или инициатора е от другата страна, болката е еднаква и за двамата. За да преминем към главния въпрос, как да забравим бившия, трябва да си отговорим на въпроса: "Наистина ли искам да премахна този човек от живота си?", напълно непоправима ли е ситуацията, предвид това, че някога е имало любов между вас? Има ли как нещата да бъдат поправени? 

Много от нас действат импулсивно в първите няколко седмици от раздялата.
Ако наистина искате да забравите този човек и да продължите живота си без него, то има няколко неща, които ще ви помогнат в този процес.

1. Отдайте се на страданието. Ако потискате емоциите и чувствата във вас,
то никога няма да се пречистите и да започне ново начало. Не искайте съвети от много хора, защото всеки гледа на раздялата по различен начин и само ще се объркате допълнително.

2. Отдайте се на време за вас самите, купете си любимите неща за ядене, а защо не и задоволителен шопинг? Останете в петък вечер вкъщи, гледайте някоя романтична комедия, а и даже си поплачете.

3. Не преследвайте бившия в социалните мрежи, не гледайте какво споделя и харесва, как ще ви помогне това?

4. Бъдете сама. Прекарвайте повече време със себе си. Излезте на разходка в парка, отидете сама на вечеря в хубав ресторант, а защо не и на кино? Наслаждавайте се на собствената си компания.

5. Прекарвайте време със семейството и домашния любимец. Това са емоции, които могат да ви заредят само с положителна енергия.

6. Не хвърляйте спомени и не горете снимките с бившия. Сложете ги в кутия и я
бутнете под леглото. Щом като някога сте били щастливи, защо бихте искали да разрушите красиви спомени?

7. Простете на себе си, а също и на бившия. За да продължите напред, трябва да останете с добри чувства, за да отворите сърцето към нови преживявания.

8. След като се почувствате по-добре, започнете да излизате с приятели, да
правите неща, които ви доставят удоволствие, спортувайте, насочете събралата се енергия към себе си.

9. Не се впускайте във връзка веднага след раздялата, това е грешка на много хора, които са наранени. Как се предполага да започнеш вързка с друг човек, когато все още не си преодолял бившия? Обикновено такива прибързани връзки са неуспешни и само ще ви накарат да искате стария си партньор още повече!

10. Излейте чувствата си на лист хартия. Напишете писмо до вас самите. Споделете със себе си какви емоции преобладават във вас в момента. Бъдете наясно със състоянието си.

Автор: Селин Гълъбова 

Ако обичате да разказвате истории, имате вдъхновение и интересен непубликуван текст, който искате да споделите с повече хора - можете да ни го изпратите тук!