Учените са открили, че същият онзи прах, който пътува из Космоса, може да бъде открит и в нашите дробове. Това е така, защото космическият прах пада върху всички космически тела. Ежегодно върху Земята падат около 40 000 тона космически материал, което средно прави около 1 зрънце върху квадратен метър за 1 ден. Освен това е установено, че в космическия прах има и органична материя.

Това означава, че всичко във Вселената е свързано. Древните астролози отдавна са установили този факт и са изучавали въздействието на космическите тела върху човешкия живот.

Въпреки че хороскопът трудно може да ви каже какво точно ще се случи днес, има някои вековни истини, които ни разкриват характера на всеки знак. И няма съмнение, че всяка зодия реагира различно на промяната.

Космическият прах може да ни промени и е добре да знаем какво да очакваме. През 2017 г. има общо 12 метеоритни дъждове, като два от тях са през октомври: на 7 октомври и 21-22 октомври.

1. 7 октомври – Метеоритен дъжд Драконид. Това е миниатюрен метеоритен дъжд, който произвежда по 10 метеорита за час. Произхожда от кометата 21P Giacobini-Zinner, открита през 1900 г. Необичайното е, че се наблюдава през ранната вечер вместо ранната сутрин както повечето метеоритни дъждове. Ежегодно се наблюдава от 6-10 октомври, като пикът се пада на 7-ми. Не забравяйте да се позиционирате на тъмно място (за предпочитане далеч от градските светлини). Метеорите се наблюдават откъм съзвездието Дракон, но могат и да бъдат разпръснати по небето. Легендите за това съзвездие също са много интересни. Според най-известния мит Дракон е символ на Ладон – стоглавият дракон, който пазел златните ябълки на Хесперидите. При последния си подвиг Херкулес убива Ладон с отровна стрела, което му позволява спокойно да вземе ябълките. Според легендата, по-късно Хера поставила дракона Ладон на небето като съзвездието Дракон. Подобаващо положение близо до съзвездията Везни, Голямата Мечка, малката Мечка и Воловар, които заедно могат да „разкажат” легендата за единадесетия подвиг на Херкулес .

2. 21-22 октомври – Метеоритен дъжд Орионид. Този дъжд е със средна честота (20 метеора за час). Произхожда от Халеевата комета, наблюдавана още от древни времена. Наблюдава се ежегодно от 2 октомври до 7 ноември, като пикът му се пада между 20-ти и 21-ви октомври. Ще се наблюдават от съзвездието Орион, но е възможно и да се появят на други места в небето.

След като вече знаете кога да очаквате дъжда от падащи звезди, време е да разберем каква промяна ще донесе той за всеки един от зодиакалните знаци:

Овен

Новата енергия, която витае във въздуха, ще мотивира Овните към промяна. Те ще бъдат нетърпеливи да променят поне нещо в живота си, независимо дали става дума за нова прическа, или за нов гардероб. Очакват ги много нови предложения и добри новини. Няма да се разминат и без неприятности, защото някои хора няма да разберат нуждата им от промяна и ще се опитат да осъдят действията им. Най-важното за Овните е да не слушат хорските приказки, а да останат верни на себе си.

Телец

Телците са традиционалисти и много често се оставят на рутината. Сега обаче ще изневерят на природата си. Ще искат да разчупят познатото и да се хвърлят в дълбоки и мистериозни води. Ще искат да започнат нови начинания и това ще ги срещне с интересни хора. Телците трябва да очакват прилив на творческа енергия, която може да се прояви в неочакван ремонт.

Близнаци

Много често Близнаците са обвинявани в непостоянство и нерешителност. Е, през този месец Близнаците ще докажат, че това изобщо не е така и те много добре знаят какво искат. Те ще впечатлят всички с уменията и упоритостта си – ще се впуснат в ново начинание, ще се откажат от вреден навик и дори могат да започнат нова работа. Падащите звезди ще заредят Близнаците с нечувана енергия, така че не им оставя нищо друго, освен да покорят нови върхове!

Рак

Този месец всички са заети с нови начинания, а Раците просто искат да ги оставят на мира. Те също имат планове, но не искат да ги разкриват, докато не постигнат целта си. Очаква ги един много динамичен месец, в който ще срещнат човек от миналото си, така че сега е времето за подновяване на стари познанства.

Лъв

Лъвовете са изпълнени с енергия и нетърпеливи да я оползотворят. Усилията им ще са насочени най-вече в любовен план – ще се обяснят в любов на някого или ще прекратят връзка, която отдавна ги гнети. Очакват ги допълнителни приходи и пътувания.

Дева

Девите най-накрая ще имат време да си отдъхнат. Последните два месеца бяха трудни за тях, защото Слънцето беше в техния знак. Затова пък октомври ще им донесе почивка и забавления. Усилията, които са положили, най-накрая ще им се отплатят и те ще могат да се радват на постигнатото. Ето защо съветваме всички Деви да не се напрягат с излишна работа и този месец да се отдадат на релакс.

Везни

Ако представителите на зодия Везни търсят любов, то през октомври ще я намерят в най-различни проявления. Очаква ги бурен романтичен период, но и много срещи с добри приятели. През този месец Везните ще бъдат в центъра на вниманието и постоянно ще получават предложения – за любовни срещи, за интересни събития и вълнуващи пътувания. Така че през октомври Везните много ще се забавляват.

Скорпион

Докато останалите купонясват или се впускат в неизвестното, Скорпионите ще бъдат предпазливи и ще изчакат дъждовете да преминат, за да действат. Очаква ги промяна, която ще ги разтърси. Ще трябва да се борят по-упорито от друг път, за да постигнат това, което искат. Най-важното е този месец да не се предават, да бъдат силни и да знаят, че късметът им ще се върне в края на месеца.

Стрелец

Този месец Стрелците ще почувстват неукротимата сила на живота във вените си и затова ще искат да живеят на пълни обороти. Очакват ги множество купони и вълнуващи приключения. Накрая на месеца ще си отговорят на въпрос, който отдавна ги измъчва. Най-важното за представителите на тази зодия е да се отърсят от ненужното в живота си – токсичните връзки и приятели, които само ги натоварват. Може би ще се престрашат и да сменят работата си, която не харесват от дълго време.

Козирог

Този месец ще донесе на Козирозите нови бизнес възможности и те ще искат да се нагърбят с всичко, за да спечелят повече пари. Може би е добра идея малко да се укротят и да предвидят и някаква почивка, иначе ще затвърдят лошата си репутация на непоправими работохолици. Все пак покрай работата Козирозите ще намерят време и за любимите си хора и ще им докажат, че са много сърдечни хора, които са винаги готови да помогнат. По този начин Козирозите ще заздравят приятелствата си.

Водолей

Този месец Водолеите ще се съсредоточат върху непосредствените си цели и нищо друго няма да е от значение. Ще разговорят по-малко с приятелите си и често няма да отговарят на съобщенията им. Просто Водолеите ще бъдат много заети и ще искат да изпълнят плановете си на всяка цена. Нашият съвет е да не бъдат перфекционисти и да не забравят любимите си хора.

Риби

Новата енергия, която витае във въздуха, зарежда Рибите с ентусиазъм. Те ще се чувстват живи и свързани със света около тях. Ще искат да направят нещо диво, но накрая най-вероятно ще се откажат. През целия месец те ще имат големи планове, които ще ги е страх да изпълнят. Нашият съвет към представителите на тази зодия е първо внимателно да обмислят идеите си, да преценят какво искат наистина и да се съсредоточат само върху най-важното, вместо да разпиляват енергията си на няколко фронта.