История като от филм се разиграва наскоро в столицата ни. Оказва се, че родилка си е тръгнала от столична АГ болница с чуждо дете, което е разменено с нейното веднага след раждането, предаде "24 часа", цитирани от Mediapool. Истината излязла наяве с ДНК тест, направен едва след два месеца съмнения, които възникнали у младата майка.

Жената подозирала, че два месеца гледа бебе, което не е нейното. Затова и направила изследването. Социалните ще поемат грижата за двете деца, докато разберат кое на кого е, пише "24 часа".

Случаят е отпреди няколко месеца, но до установяването му се е стигнало в началото на тази седмица.

Младата майка е сигнализирала болницата, която започнала вътрешна проверка. Установено било, че номера на гривничката, която се поставя на детето при раждане, не съответства на този на майката.

Така се стигнало до заключението, че две бебета, родени по едно и също време, са разменени и са дадени на грешните родители.

Резултатът от ДНК-теста, който е бил готов в понеделник, доказал с категоричност, че детето е чуждо.

За случая са уведомени полиция и прокуратура, тъй като другата майка, за която се смята, че е взела другото новородено, отказала да се яви в болницата, за да ѝ бъде направен ДНК-тест. Тя твърди, че детето, с което си е тръгнала от болницата, си е нейното.

Очаква се незабавната намеса на социалните власти, които временно да поемат грижата за двете разменени деца, докато тече дело за установяването на истинските родители на децата.

Надяваме се всичко да завърши по възможно най-добрият начин и хората, отговорни за причинения ужас, да понесат последствията си!