От 22 ноември до 21 декември е периодът на Стрелците. Авантюристични, любознателни и мъдри – такива са Стрелците, но какви са в любовта? С кои знаци са съвместими и как да ги разгадаем? Тръпката ли търсят или сериозна връзка с Единствения? Е, днес ще дадем отговорите на тези въпроси.

Любовта на Стрелците е винаги изпълнена с противоречия. Техният символ е кентавърът – получовек, полукон – той символизира съжителството на животинските инстинкти с висшия разум. Стрелецът е знакът, който управлява моралът, мъдростта и образованието. Освен това отговаря за ханша и бедрата. Този куп от провиположности означава, че Стрелците се стремят към възвишени занимания, но това не им пречи да изгарят от ненаситно желание към всички земни удоволствия.

Стрелците са много свободолюбиви, те са пътешественици по душа и се чувстват в свои води, докато обикалят света. Въпреки че мразят оковите, които им налага монотонното ежедневие, те винаги търсят онази сродна душа, с която да преживеят най-върховните моменти в живота си. Те са вечно ненаситни и искат да опитат всяка страна на живота, затова техният партньор също трябва да е любопитен и търсещ. За съжаление на Стрелците, човекът, който ще издържи на темпото им, не се открива никак лесно. Това е причината Стрелците понякога да са необвързани за много дълги периоди или да се задомяват по-късно. Когато все пак открият този човек, те му се отдават напълно и често искат цялото му време само за себе си.

Тъй като Стрелецът е огнен знак, представителите на зодията се впускат във всяко начинание шеметно, със скоростта на бърз влак! Да издържиш на темпото им наистина е трудно, затова най-добрият съвет към тях е да обичат смело Единствения, но без да го обсебват. Стрелците трябва да запазят част от предишния си живот, а не да впрягат цялата си енергия във връзката, защото бързо ще се разочароват, когато видят, че другият не може да следва темпото им.

Стрелците са мечтатели, които винаги кроят големи планове. Все пак зодията се управлява от най-голямата планета във Слънчевата система – Юпитер. Това означава, че те мечтаят смело и безразсъдно, а малките крачки не са за тях. Те искат да създадат нови светове като Стрелците Уолт Дисни и Стивън Спилбърг, или искат да променят света, в който живеем. На Стрелците са им необходими приятели, които да ги насърчават да следват мечтите си, но в същото време да са здраво стъпили на земята, за да им помагат с разумни съвети.

Тъй като Стрелецът е предпоследния знак за годината, те по-бавно съзряват от връстниците си. Много често като млади са големи флиртаджии, които не се интересуват от сериозни връзки. Стрелецът е знакът на ловецът, затова представителите на зодията постоянно търсят тръпката и новите завоевания. Благодарение на честността им и доброто чувство за хумор, Стрелците рядко създават врагове. Те са много открити с половинките си и директно им казват какви са намеренията им, дори да не са сериозни. Това им печели уважението дори на предишните им любовници. Нерядко Стрелците си остават приятели с бившите си гаджета.

Стрелецът е оптимистът в зодиака, затова винаги се фокусира върху силните и положителни черти на партньора си. Той е един от най-щедрите знаци и с радост заема пари на любимите си хора. Но Стрелците трябва да са внимателни, тези розови очила, които са си сложили, могат да ги съсипят емоционално и да пресушат банковата им сметка. Знаем, че за Стрелците любовта е сляпа, а страстта – още повече, но те все пак трябва да са по-внимателни.

Освен това, Стрелците са склонни и към обречени връзки с неподходящи хора. Те често виждат само доброто у хората и залагат на потенциала на половинката си, но са слепи за всички опасности. Да подкрепяш любимия си е едно, но да оправяш живота на партньора си – съвсем друго. Стрелците трябва да спрат да се надяват на щастливия приказен край и да отворят очите си за реалността.

И все пак, за тяхна радост, те са най-големите късметлии в зодиака. Може често да се парят, но всеки път научават важни уроци, затова са и един от най-мъдрите зодиакални знаци. Животът постоянно им поднася големи възможности и те не трябва да се страхуват ги грабнат. Отлично могат да се справят и съвсем сами, но когато открият Единствения, той ще крачи редом с тях.