X

Как са се променили кучешките породи през последните 100 години

от в 09:01 на 01.04.2016 в Свободно време | Любимци

Оцени тази статия:
Как са се променили кучешките породи през последните 100 години Надя Чанкова

Как са се променили кучешките породи през последните 100 години

Как са се променили кучешките породи през последните 100 години

Кучетата живеят заедно с хората от около 10 хиляди години. За сравнително кратък период от време някои породи са се променили до неузнаваемост, под влиянието на човека. Някои от тях са станали по-добри, а други - вероятно не. Но ние вярваме, че кучетата винаги са били и си остават симпатични и мили създания. И макар, че можем само да гадаем как са изглеждали нашите първи домашни любимци преди, нека се върнем малко назад и да погледнем какви са били преди век и половина. 

Английски булдог

Булдогът става по-едър и набит: гърдите му са по-широки, краката - по-къси и дебели, а муцуната - по-плоска. Върху кожата се появяват гънки. За съжаление, повечето от днешните булдози имат здравословни проблеми и живеят средно около шест години.

Басет

Басетът става много по-нисък, задните крака са вече по-къси, а ушите - силно удължени. Муцуната, както и краката е станала по-къса, а върху кожата се появяват гънки.

Немски боксер

Боксерите са с по-къса и сплескана муцуна, почти без промяна в пропорциите на тялото.

Бултериер

При бултериерите много е променена формата на черепа - муцуната е по-къса, а челюстта по-масивна. Като цяло те са станали по-ниски и набити.

Уест Хайленд Уайт Териер

Тук, както се казва, намерете седемте разлики. Може би само козината е станала малко по-дълга и гъста.

Доберман

Доберманите са станали по-малко масивни, а главата им – по-издължена. Освен това, почти е изчезнала агресивността на предишните представители от тази порода.

Червен ирландски сетер

Породата почти не се е променила в продължение на 150 години (черно-бялата снимка е направена през 1879 г.). Сетерите са станали малко по-слабички, с дълга и гъста козина.

Немска овчарка

Немските овчарки са станали доста по-тежки, с по-дълга и гъста козина. Също така се е променил и скелета им: задницата е по-ниско, а гърдите им са по-широки.

Ротвайлер

При съвременните ротвайлери черният цвят е добре подчертан от светлокафявия тен на муцуната, бузите, под очите, върху долната част на гръдния кош и лапите. Козината е станала по-лъскава и гъста. И вече не им скъсяват опашките.

Салуки (персийска хрътка)

Салуки са станали много по-високи и по-слаби. Сега те имат дълги, много тънки крака и доста по-дълги уши.

Дакел

Дакелите са с чувствително по-издължени муцуна и тяло, гърдите са станали малко по-широки, а задните крака са много по-къси.

Ердел териер

Тази порода е почти без промяна, с изключение на това,че козината е станала "по-гъста и мъхната" , а муцуната е малко по-издължена.


Теми   интересно | кучета | породи

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.