Затъмненията, които са относително редки събития, винаги са имали особено значение. През цялата човешка история цивилизациите са създали митове и астрологични календари, основаващи се на затъмнения. Днес хората все още ще се събират на места, които ще им дадат най-голям шанс да заловят пълно затъмнение. Причината, поради която те са толкова специални, само по отношение на истинското астрономическо явление, е, че слънцето, луната и земята трябва да бъдат в точната, перфектна и правилна линия за затъмнение.

От астрологична гледна точка, затъмнението е най-доброто време да направиш преглед на живота си и себе си. Това е време за размисъл и обучение, време, в което разбирането на миналото може да ти даде по-добра представа за бъдещето.

Има три основни неща, които се случват по време на периода на затъмнение. Първо, има някаква промяна, независимо дали е външна промяна или вътрешна промяна, и някаква лична трансформация. Но голямата тема на затъмненията е откровението. Нещо, което ти се разкрива, е важно за теб. Това може да е нещо за теб самия или за важна част от живота ти. Тази година, слънчевото затъмнение започва на 21 Август, а ето как ще се отрази на всеки един от нас според зодиакалния му знак.

До всички Лъвове

Това слънчево затъмнение ще засегне особено представителите на зодия Лъв, тъй като Луната и Слънцето ще бъдат в този дом по време на затъмнението. Ако си Лъв, това може да събуди неприятни чувства, за съжаление. Периода се очертава да бъде предизвикателство за Лъвовете: Те са фиксирани знаци, фиксираните признаци не харесват промяната, те са стабилизаторите в семействата, в организациите, те са тези, които се държат стабилни, така че когато фиксиран знак трябва да се справи с промяната - особено вътрешната, лична трансформация - това може да доведе до голяма борба. Другите фиксирани знаци - Телец, Скорпион и Водолей - също ще бъдат повлияни от затъмнението, но не чак толкова, колкото лъвовете.

Непостоянните знаци

Всички непостоянни знаци - Близнаци, Дева, Стрелец и Риби - завършват сезоните. Те разбират завършването на циклите и са свикнали с началото и края. Така че им е много по-лесно да се справят със затъмненията. Те всъщност оценяват стойността на заключението или на крайната цел. За непостоянните знаци това затъмнение вероятно ще е пътешествие назад към изминалата година в търсене на някакъв смисъл за края на този конкретен цикъл.

Кардиналните знаци

Кардиналните знаци са донякъде подобни на непостоянните знаци, когато става въпрос за затъмнение. Докато променливи знаци като Дева и Близнаци оценяват края на цикъла, кардиналните знаци очакват началото на нов. Кардиналните знаци - Овен, Везни, Рак и Козирог - са в началото, така че обичат да създават цикъл, да започнат цикъл, да започнат нещо ново. Това са хората, които се вълнуват от мисълта за ново начало и обичат да започнат нови приключения. Всеки от тези знаци вероятно ще се радва на хубав и слънчев период.