Моля те, запомни, че преосмислянето на всичко само ще затормози мозъка ти. Знам, че е трудно да не мислиш за миналото и какво си направила грешно. Знам, че искаш да се върнеш и да поправиш всичко. Знам, че си представяш алтернативен живот, в който всичко е наред.

Дали си постъпила правилно, или грешно, няма значение, защото в онзи момент си го усетила, че е най-нормалното нещо, което можеш да направиш. Тогава си била друга, по-малка. След това си научила много, излекувала си се и си пораснала. Това, което се е случило, те е довело до този момент, до днес. Такъв е животът. Не можеш винаги да правиш вярната стъпка. Случва се да сгрешиш. Не можеш да угодиш на всички, колкото и да опитваш. Ти си човек.

Истината е, че животът е труден и не отговаря на очакванията ти. Нормално е да се чувстваш наранена или щастлива. Но има толкова много неща, които той ще ти даде. Запомни, че не можеш да живееш в настоящето, ако не превъзмогнеш миналото. Няма как да си силна. Научи се да приемаш отминалите събития като урок. Когато погледнеш назад, ще видиш всичко и ще разбереш защо е трябвало да се случи това.

Ето и няколко неща, които аз направих, за да се боря за Днес, а не да живея във Вчера. Пробвай ги и ти:

1. Оцени днешния ден: Наслаждавай се на всяка секунда, всеки лъч светлина, всеки дъх, който си поемаш. Цени ги, цени всичко около теб. Обещай си, че не би позволи на миналото да те погълне, че ума ти няма да бъде завладян от негативни мисли. Пусни болката на свобода. Само така ще пораснеш.

2. Прости на болката от миналото: Да, тя може би е била непоносима. Прости на хората, които са ти я причинили, но прости и на себе си. Не обвинявай никого. Това не означава да се съгласиш с другия, а, че правиш крачка напред.

3. Обичай това, което правиш: Намери работа, която харесваш. Спри да се тревожиш какво хората ще си помислят. Те нямат никакво значение. Така ще се отпуснеш и ще се чувстваш свободна.

4. Мечтай за бъдещето: Повечето от нас не мечтаят, защото се плашат, страх ги е да излязат от зоната си на комфорт. Мечтите са причина да живееш. Те ти позволяват да се развиваш, а не да стоиш на едно място.

5. Спри да се тревожиш: Утре ще дойде, дори и ако не мислиш за миналото. Притесненията ти няма да ти помогнат да постигнеш нищо. Фокусирай се върху нещата, които харесваш.

6. Открий щастието в малките неща: Открий красотата. Когато я намериш навсякъде около теб, ще се почувстваш истински щастлива. Обърни внимание на природата или малките подаръчета.

Бог би се радвал, че имаш такава красива душа.