Когато настъпи 15.00 ч., много от работещите в офис дами изпитват огромно желание да си хапнат нещо сладичко. Можете ли да потиснете тези пориви, преди да окажат негативен ефект върху здравето и фигурата ви? Да! За да разберете как, прочетете съветите на диетоложката Джесика Сепел – авторка на бестселъри за здравословното хранене.

Най-важната стъпка според нея е да имате високопротеиновата диета. Тя съветва да включваме по един протеин и една полезна мазнина към всяко хранене, например пиле, риба, бобови растения, авокадо и яйца. „Уверете се, че всяко ваше хранене съдържа един протеин и полезна мазнина, защото те са най-засищащите макронутриенти, освен това поддържат кръвната захар стабилна.“

Следващият съвет е да намалите кафето до едно за целия ден и да го изпиете пред 10 ч. сутринта. „Бъдете внимателни с приема на кофеин, защото той директно влияе на нивата на кръвната захар“, предупреждава Сепел. „Освен това е най-добре да не го пиете на гладно.“

Според диетоложката онези от нас, които пият по 2-3 кафета на ден, са по-склонни да потърсят нещо сладичко следобед. Тя съветва след 10 ч. да се придържате към чая.

Третият съвет е да сипете малко ябълков оцет в шишето ви с вода. „Ще видите, че желанието ви за сладко ще изчезне.“ Сипете малко ябълков оцет в 1,5 л вода и следобеда няма и да помислите за сладко.

Следващият съвет е да добавите повече магнезий към диетата си. Сепел препоръчва да се взимат хранителни добавки с магнезий за няколко месеца и това също помага за потискане на апетита за сладко.

Последната препоръка е да забравите за изкуствените подсладители, защото те също оказват голямо влияние върху кръвната захар. „Мислите си, че си правите услуга като използвате подсладител  с по-малко калории, но всъщност те оказват по-негативно въздействие върху нивата на кръвната захар и увеличават желанието ви за сладко“, казва Сепел.