Родителството изисква жертви и е избор, който трябва да бъде много внимателно обмислен. Така например не всяка дама е родена с изграден майчински инстинкт, но това би могло да се основава на чертите, характерни за зодията ѝ. Ето един простичък пример - Везните и Девата са отлични домакини, докато Овенът по-скоро би избрал кариерата си и би оставил родителството за по-късен етап.

Аз лично, знаех от много малка, че искам да бъда майка. Това беше преди да пожелая да бъда съпруга. Мога да кажа, че си бях фантазирала за бебе повече, отколкото за романтична сватба. Когато бях младо Скорпионче, аз сякаш бях предопределена да бъда майка. Не можех да разбера защо мислех така, защото все още приоритет бяха опитите да разбера простите математически уравнения за 3 клас. В крайна сметка, разбрах, че това е напълно нормално за моята зодия. Просто на подсъзнателно ниво знаех, че не искам да се превърна в домакиня или в родител, защото съм родена с определен зодиакален знак. Разбрах, че това е избор, който една жена може да направи. Ако исках да продължа обучението си или да преследвам кариерата си, бих могла да го направя. Но няма да лъжа. Приемах избора за пълно отдаване на семейството, вместо да имам кариера. И днес, години по-късно, мисля, че съм пример за наистина добър и грижовен родител.

Прегледай списъка със зодии, за да видиш кои са тези, които е най-вероятно да се откажат от всичко, за да бъдат родители:

Овен

Представителите на тази зодия нямат почти никакъв родителски инстинкт, но ако решат да имат деца, определено ще се опитат да постигнат максимални резултати и наистина да бъдат добри. Не трябва да забравят, че семейството им е по-важно от постигането на нереални цели, които в крайна сметка може и да не им донесат щастие.

Телец

Телецът обича комфорта и ако предпочете семейството си пред другите си желания, има какво да му предложи. Майка ми е Телец и жертваше всичко за мен и сестра ми, докато не станахме достатъчно големи, за да можем да се грижим сами за себе си. Представителите на тази зодия обичат да осигуряват такъв комфорт и удобство на децата си, какъвто биха искали за себе си, което ги прави чудесни родители.

Близнаци

Близнаците са социални и интелигентни, но определено не са от най-грижовните зодии. Да бъдат родители не е основен приоритет за тях и не е нещо, което биха вършили достатъчно отговорно. Все пак, когато станат родители, те няма да забравят за социалния си живот и по тази причина малките членове на семейството им ще се радват на много забавни и щастливи дни. 

Рак

Естествено Ракът оглавява списъка за най-добри родители! Представителите на тази зодия са родени, за да създадат семейство. Бракът и отглеждането на деца им се отдава лесно, щом решат да се задомят. Ако си представителка на тази зодия, то ти работиш усърдно за да осигуриш уют и комфорт за семейството си. Даваш всичко от себе си, за да бъдеш добра съпруга, което допринася за качественото отглеждане на децата ти.

Лъв

Представителките на зодия Лъв се смятат за егоцентрични и принципно не се очаква да се посветят на друго, освен на себе си. Те обичат да привличат вниманието и така съпругът и децата стават идеалната публика. Обожават ласките и затова знаят колко важни са те за децата им. Лъвиците са материалисти по природа, което е причина да обичат да глезят децата си и да им дават това, което поискат.

Дева

За Девите е присъщо да бъдат добри и грижовни родители. Те ще направят всичко, което е нужно, за да имат семейство, не защото го искат, а защото трябва. За да бъдеш родител се изисква да можеш да проявяваш едновременно здрав разум и емпатия. Въпреки всичко, Девата умее да осигурява на децата си висок стандарт на живот – нещо, което те ще оценят рано или късно.

Везни

Везните са най-справедливият знак от целия зодиак. Да създадат семейство не е присъщо за тях, тъй като предпочитат да помагат на близките и приятелите си. Но ако приемат, че усъвършенстването на обществото започва от правилното отглеждане на членовете му, то да бъдат родители ще се превърне в естествено продължение на живота им. Представителките на тази зодия са доста добри, но преди да вземат решение често разглеждат всички страни на дадената ситуация, което се оказва страхотен пример за поколенията.

Скорпион

Всеобщо мнение е, че жената Скорпион не е най-добрият родител в Зодиака. Причината е, че тя е доста емоционална, но все пак успява да държи нещата под контрол или поне се опитва, защото умее да се грижи за себе си и за чувствата си. Щом стане майка, гарантирано ще обсипе семейството си с внимание и ще загърби себе си в името на близките си.

Стрелец

Представителите на тази зодия са способни да отлагат родителството, колкото могат повече. Те са самотници по природа и нямат емоционална нужда от семейство и деца. Въпреки това тяхната енергичност ще успее да „зарази“ близките и децата им. Просто не трябва да забравят да комуникират с тях.

Козирог

Ако си Козирог, най-вероятно да създадеш семейство не е сред приоритетите ти, тъй като има други по-важни за теб неща. Въпреки това, ако решиш да имаш деца, можеш да им дадеш много любов и грижа. Представителите на тази зодия се грижат за околните, сякаш са част от семейството им. И когато имат деца ще бъдат от тези родители, които ще оставят следа в живота им.

Водолей

Водолеите не са особено чувствителни, но в никакъв случай няма да отлагат родителството дълго. Щом се сдобият с отрочета, ще ги отгледа по много нестандартен начин, който ще ги изгради и възпита като добри граждани. Съветът ми е да влагат колкото се може повече емоции - ще се учудят от силата им! 

Риби

Рибите са родени да бъдат родители. Да не забравяме, че техният елемент е водата, а тя е от изключително значение за всички. Да създадат нов живот е точно толкова естествено, колкото и за представителите на Везните и Раците. Да, може и да не са достатъчно уравновесени, колкото другите зодии, но емпатията, която проявяват към околните, ще бъде важна за децата им.