На света съществуват безброй много суеверия за абсолютно всичко. Някои датират още от дълбока древност, други се „създават” днес, а трети са толкова обаятелни, че и да не сте суеверна личност, ще им повярвате. Отделен въпрос е, че при някои хора, тези ритуали сякаш наистина действат, а при други – не. Все пак не губите нищо, ако опитате да се изправите срещу съдбата и си поискате късмета или любовта обратно, например. Дали ще е от отчаяние, суеверие или надежда, повечето хора го правят.

Точно по тази причина, ние от Dama.bg си оставаме защитници на позитивното и вярвайки в чудеса, ви представяме още едно суеверие, което е лесно, приятно, интересно, а защо не и дори романтично в някои случаи. Става дума за това, каква свещ да си купите и да поставите в дома си, за да възвърнете това, което ви отнето от съдбата.

И така, какво съветва Вселената – най-вече внимавайте с цвета:

Ако сте от хората с финансови затруднения и семейни пререкания, препоръчват се свещите с кафяв и бял цвят. За влюбените птички с проблеми в любовта – традиционното розово, което не трябва да се бърка с червеното, което помага за... секс. За всички, които се трудят упорито над учебниците – запалете си жълти свещи, благодарение на които ще усвоите и запомните по-добре материала. Разбира се, ще споменем и любимите на мнозина син и златен цвят, които са подходящи за подобрявате и засилване на интуицията и концентрацията. Пурпурно и зелено за прогонване на болести и крепко здраве. Ако пък сте развалили отношенията си с приятел, може да ги изгладите със сива свещ. Сигурно ви направи впечатление, че оставихме най-важното за края, така де.. това, което всеки изпаднал в беда си мисли, че е загубил – късметът. Е, за да си го върнете, трябва да си вземете оранжева свещ.

Не знаем дали вълшебните свещички вършат работа, но определено бихме пробвали. Дори ще ви помолим, ако видите, че силата им действа, да споделите с нас, за да се възползваме от поредното суеверие, в което ще вложим много надежда и очаквания.