Всеки от нас мечтае да открие перфектния си партньор в живота или както някои го наричат „сродна душа”. Повечето хора обаче не знаят, че тези термини не са еднозначни.

Сродните души разтърсват целия ни живот, разкриват същността ни, пораждат в нас дълбоки чувства и ни учат на ценни уроци. След като това стане, често изчезват. Партньорите ни в живота присъстват в него през значителна част от времето ни или до края на живота ни. Не само ни научават на нови неща, но и са с нас по-дълго.

Днес смятаме, че си пасваме с тези, които споделят интересите и ценностите ни. Д-р Джон Готъм, откривател на института „Готъм” в Сиатъл, твърди, че „личността не може да предвиди дължината и успеха на една връзка”. Той открива, че двойки, които влагат енергията си в изграждане на значими взаимоотношения, имат по-дълги връзки. Според него „най-важният и единствен аспект от граденето на една успешна връзка е поведение на двойката. За да намериш перфектната си половинка или да удължиш връзката си, няма значение кой си и какво правиш, а как се държите един с друг, как общувате и как прекарвате времето си заедно.”
Вижте колко са различни партньорите в живота и сродните души.


Дълбокото привличане устоява на теста на времето

Според Тарън Фишър „разликата между любовта на живота ни и сродната ни душа е, че едното е избор, а другото – не.” Сродните души идват в живота ни без предупреждение, като буря в ясен ден. Още в началото имаме чувството, че сме ги познавали винаги, сякаш от миналия ни живот. Те са тези, които ни разбират и ни познават най-добре, без да има нужда да им казваме много за себе си. Сякаш са преживяли същите неща като нас. Това създава моментен, завладяващ магнетизъм, който може да продължи цял живот. В повечето случаи това са връзки, които могат да бъдат много болезнени, ако се получи разминаване. Привличането е много силно. Партньорите в живота са точно обратното – когато ги срещнем, забелязваме разликите между нас, но те остават в живота ни въпреки тях. Тези различия будят любопитството ни и искаме да узнаем повече. Да опознаеш някого е процес, който прераства в изграждане на доверие и приятелство, издържащи на изпитанията на времето. Приятелството, съчетано с любов, която расте в двама ни, може да е наистина магическо преживяване.

Привличането не е само духовно и емоционално, но и по интуиция

Когато две души се срещнат, се разбират както с никого другиго преди това. Не е нужно да си общувате толкова много, защото сте свързани интуитивно. И двамата знаят какво чувства другият, без думи. При партньорите в живота е по-различно. Отношенията с тях са на друго ниво, няма интуитивна връзка, а интелект и рационалност. Такава връзка е по-стабилна, тя е здраво стъпила на земята.

Разликата в тези два типа отношения е значителна

При срещата със сродна душа, се поражда дълбока и силна връзка, която не може да бъде обяснена, но докосва сърцата. В същото време сродната душа изважда на преден план егото и недостатъците ни, което поражда хаос. В повечето случаи това завършва с разбито сърце, което трябва да се излекува с времето. Това обикновено са периоди в живота ни, когато сме принудени да се изправим лице в лице със себе си, а сродните ни души са като наше огледало и отразяват възходите и паденията ни, недостатъците и добрите ни качества. Като човешки същества е напълно нормално да се опитваме да се борим с това. Все пак накрая признаваме, че е дошло време за промяна. Веднъж случила се, тя ни учи да подтискаме егото си и да да започнем да живеем живот на пълно приемане. Това става, когато партньорите в живота ни останат. Те по-скоро ни казват мили думи, а не ни допълват.


Сродните души са тук, за да ни научат на важен житейски урок

Не е необходимо те да бъдат най-важните хора в живота ни. Това може да са приятелите или семейството ни. Тяхната роля е да ни разбият на малки парченца и да не ни оставят избор освен да разчистим бъркотията и да се съвземем отново. След като научим урока си, сродните ни души напускат живота ни и продължават със своя собствен, оставяйки рана, която трябва да излекуваме. Партньорите в живота са съвсем различни – те разбират интересите ни и подкрепят начина ни на живот, дори да не го споделят. Вярват в мечтите ни и ни помагат да ги постигнем. За разлика от сродните души, те избират да останат в живота ни, без значение колко трудно може да се окаже това. При тях няма его, а емоционално и психическо напътствие.

Да срещнем сродната си душа е безценно преживяване, което остава за цял живот

Обикновено ги срещаме, когато трябва да направим важни решения, включващи големи промени. Те променят живота ни и ни учат на важни уроци. Незабравимо преживяване са, но и носят турбуленция и разбито сърце. Най-често научаваме много за себе си, защото разкриват лошите и добрите ни страни.

При партньорите в живота ни няма такъв смут, а е по-лесно. Опознаването става ежедневно, а двете страни се научават да се приемат и да се учат една от друга. Най-здравословната връзка е тази, в която можеш да бъдеш себе си. Може да останем с впечатление, че партньорите ни в живота не могат да бъдат сродните ни души и обратно. Ще цитираме Тарън още веднъж: „Основната разлика между двата типа е, че едните са наш избор, а другите ни избират“.

Всеки човек в живота ни срещаме с определена цел, независимо дали ни учи на постоянство, радост, любов, независимост. Важен е фактът, че всичко, което преживяваме, ни учи на нещо.