Ски якето е една от най-важните части от облеклото, които някога ще притежавате, ако обичате зимните спортове. То трябва да ви осигурява топлина в някои от най-екстремните метеорологични условия, с които тялото ви някога ще се сблъска. То трябва да е практично, издръжливо и да ви кара да се чувствате страхотно на пистите.

И така, откъде да започнете да търсите подходящото за вас ски яке?

След като си купят първото яке, повечето хора се влюбват напълно. Традиционно повечето ски якета са изолирани, което е чудесно в студени условия, но е кошмар, когато е топло. Якето тип "черупка" по същество представлява дишащ, водоустойчив и издръжлив тънък слой. То ще ви предпази от вятър и дъжд и можете да обличате слоеве под него, за да контролирате температурата. За да изберете идеалното ски яке, ето 7 неща, които да имате предвид.

Изберете най-добрата марка

Има много марки, които произвеждат страхотни ски якета с най-добрите материали. Като при всяка покупка и тук от ключово значение е да намерите физическите или онлайн магазините, които предлагат търсената от вас стока на най-изгодна цена. Така само с помощта на няколко лесни стъпки, най-после бихте могли да се сдобиете с най-добрата дамски ски якета оферта. Така хем ще сте облечени с нещо топло, хем ще се чувствате като истинска модна икона в пълния си блясък на ски пистата.

Намерете най-добрата форма на якето

Нека си признаем, че дори и да искате практично ски яке, не искате да изглеждате като облечени с чувал. Особено като се има предвид, че ски якето ви вероятно ще бъде един от най-скъпите артикули в гардероба ви - важно е да изглеждате добре в него.

За ваш късмет, производителите на ски облекло вземат това предвид. По-дългите якета, които покриват дупето ви, са чудесни за неизбежните падания в снега докато късите, прилепнали якета ще подчертаят силуета ви.

Освен това, важно е да обърнете внимание и на няколко функционалности. Колко свободно можете да се движите в него? Достатъчно дълги ли са ръкавите? Можете ли да потопите брадичката си под яката - за моментите, когато духа снежна буря, а вие седите на кабинковия лифт?

Запознайте се с техническата информация

Когато купувате ски яке, производителите могат да бъдат малко объркващи, когато описват своите продукти. И докато не е задължително да разбирате всичко написано на етикета, ето няколко неща, за които да следите: водоустойчивост до 20 000 мм (10 000 ще ви свършат работа, но трябва да се стремите към по-високи стойности); дишане до 20 000 грама; вентилационни ципове; GORE-TEX. Може и да не успеете да откриете всички тези характеристики, но наличието на поне някои от тях прави едно ски яке добро.

Изберете ярък цвят

Независимо дали в ежедневието си сте човек, който обича да се откроява или предпочитате по-пастелни тонове, цветът на ски якето ви е доста важен. Не само че ще го носите цял сезон или десетилетие, но и това ще бъде цветът, по който хората ще ви разпознават. Изборът на ярък цвят ще ви отличи от останалите.

Опитайте се да мислите нестандартно и се въздържайте от обикновени сини, червени и зелени цветове, които ще ви накарат да изглеждате така, сякаш се опитвате да имитирате ски инструктор. Сапфиреното, оранжево и цикламено изглеждат чудесно на пистите. Допълнителен бонус е, че оригиналният цвят ще ви направи по-лесно забележими, ако се изгубите на опашката за лифта.

Цената и качеството вървят ръка за ръка

Когато си купувате тениска, можете да похарчите за нея колкото искате пари, но тук нещата не стоят толкова. Купуването на ски яке е различно. Тук плащате за технологията, издръжливостта, непромокаемостта, дишането...

В този случай, не се притеснявайте, че ще похарчите повече, тъй като обикновено колкото повече похарчите, толкова по-дълго ще ви служи. Едно качествено ски яке е инвестиция и трябва да ви служи години наред.

Изберете екологично яке

В днешно време допълнително внимание се обръща на това дали дрехите ви са създадени с грижа за природата. Доверете се на яке от марка, която използва рециклирани и екологични водоотблъскващи материали.

Когато става въпрос за ски екипировка важно е да изберете подходящото яке и обувки, ако искате да изглеждате добре, да ви бъде топло и да се чувствате защитени. Посетете MODIVO, за да откриете огромно разнообразие от модели, подходящи за всеки вкус и предпочитания. От най-важните трендове в дамските чанти тази есен до най-добрите ски якета и обувки за зимния сезон, MODIVO може да предложи за всеки по нещо.