Станете поне половин час по-рано от обикновено

Ако всяка сутрин ставате с поне половин час по-рано, едва ли някога щяхте да бързате. Вместо да се чудим как да се оправим по-бързо, за да не закъснеем, това би ни дало възможност да се насладим на часовете, в които се заражда новия ден. Един идеален съвет за хората, които обичат прохладата, спокойствието и красотата на сутринта. Може дори да остане време за любимо списание или книга, придружено от кафето!

Гладете вечер

Това досадно задължение само натоварва сутрините ни. Губи ценно време, което иначе бихме могли да оползотворим, наслаждавайки се на закуската, кафето, свободата да сме сами или приятната компания, в зависимост от ситуацията. Да не говорим как гладенето би могло да развали целия ни ден, ако се разсеяме за минутка. Любимата ни блуза – изгорена, в резултат на собственото ни невнимание или сънливост, със сигурност няма да подобри деня ни, нали?!

Планувайте закуската си още вечерта

Ако преди да заспим си направим мислено бегъл план за това какво бихме могли да закусваме на следващата сутрин, това също би спестило известно време. Да не мислите, че излишните дилеми - сандвич, ябълка или кроасан, не работят в полза на закъснението ни? Освен това ако сме се настроили да закусваме здравословно или диетично още от вечерта, на сутринта ще сме много по-сигурни, че го желаем и ще ни е много по-лесно да избегнем изкушенията. Опитайте!

Хапнете нещо сладко

Лъжица мед, блокче шоколад, бонбон, хапнете нещо малко и сладко. В малки количества сладкото е полезно за организма и няма да навреди на линията ви. Сладкото има различни функции, които засилват имунната система и повдигат тонуса. И все пак – всичко зависи от количеството!

Направете нещо любимо

Почетете, попейте, слушайте любимата си песен, почетете вицове. Създайте си настроение и посрещнете деня подобаващо, за да може той на свой ред да ви се отплати в последствие. Не чакайте радостта да дойде на тепсия, защото...“Не става само с ядене!“ За жалост...

Правете сутрешна гимнастика

Един страхотен начин да се раздвижим и разсъним лесно и бързо е сутрешната гимнастика. Кратка и лека, тя тонизира и при постоянство от наша страна би могла да ни помогне да влезем във форма или да направим постигнатото трайно. А и движението никога не е излишно!