Чували ли сте някога за 10-стъпковата рутина за грижа за лицето, произхождаща от Корея? Тя не отнема повече от 15 минути, но ползите от нея са доказани. За да се сдобиете с красива, гладка и сияйна кожа, е много важно да я почистите, намалите несъвършенствата и да я защитите – това е корейската философия на едни от най-младоликите дами на планетата. Сърцето на корейската грижа за кожата обаче, е есенцията. Тя е отскоро позната в западната грижа за кожата, но азиатките се кълнат в нейните свойства и ползи. И има защо!

Какво представлява есенцията и защо кожата ни е жадна за нея?

Eсенцията е много интересен продукт, който метафорично казано е детето на тонера и серума. Какво означава това? Много често тя би могла да бъде сбъркана с един от двата продукта, заради сходната си консистенция. Но всеки от тях има ясно определено място. Традиционно есенцията е междинната „станция ” между тонерa и серумa (сравнено със сюжета на худежествено произведение – завръзката). Есенцията е продукт за грижа за кожата на водна основа, който съдържа високо съдържание на активни съставки за хидратиране, защита и подобряване цялостното състояние на кожата. Когато есенцията се нанесе върху чиста кожа след използване на почистващ продукт и тоник, тя помага за възстановяване на хидратацията на кожните клетки. По-богато концентриранa на полезни вещества, минерали, витамини и антиоксиданти в сравнение с тонера, но по-малко концентрирани от серума, есенцията има задача да овлажни и придаде гладък и сияен тен.

В състава ѝ няма да намерите силикони или алкохол, който да стегне и изсуши кожата. Есенцията нежно хидратира, не запушва порите и неслучайно е смятана за най-силната стъпка в бюти рутината. Тя съдържа по-висока доза активни съставки, които да проникнат още по-дълбоко в клетките и така действието на останалите продукти да бъде по-ефикасно. Относно това колко важно е значението ѝ, отговорът е “Изключително много” и няма две мнения по въпроса!

Добре, но какво толкова прави с кожата, че всички да са влюбени в нея? Есенциите имат множество благоприятни действия върху кожата в зависимост от съставките, но общото между всички тях е задържането на влагата там, където ѝ е мястото. В кожата! Есенцията създава защитна бариера върху кожата, която запазва хидратацията, предоставена от тонера, като в същото време подпомага по-дълбокото навлизане и действието на серума. Благодарение на по-високата концентрация на полезни съставки, подобрява еластичността на кожата, премахва подпухналостта, подобрява и изравнява тена и текстурата на кожата, озарява и възстановява цялостния ѝ вид.

Как трябва да включа есенцията в рутината си?

Първа стъпка е правилното двойно почистване на кожата, съветват корейките. Едва след това идва и нанасянето на есенция. Ако използвате тоник, нанесете го между почистващия продукт и есенцията. След това продължете с останалите стъпки от грижата както обикновено – от най-леката към най-тежката. Есенцията глези и успокоява жадните клетки, като доставя необходимата хидратация. Нанася се или директно върху кожата, или с леки потупващи движения и попива мигновенo.

Както вече споменахме, целта на една есенция е да хидратира кожата, като типичните есенции имат текстури, почти като вода. Skincode Exclusive Клетъчен пилинг серум е малко по-различен продукт, той има текстура някъде между тази на есенция и серум, поради високото съдържание на млечна киселина и добавен хидратиращ комплекс. Основното предимство на продукта е комбинацията от пилинг действие (благодарение на 5% млечна киселина и нежен пилинг трипептид) и хидратация на кожата. Млечната киселина е нежна алфа хидрокси киселина (АНА), която ексфолира, изсветлява тъмните петна и намалява фините линии и бръчки. Важен момент в използването на пилинг серума е задължителната слънцезащита всеки ден. Формулата на продукта съдържа и швейцарска ледникова вода – естествено чиста и богата на микроелементи. Тя е световно призната със своите терапевтични и енергизиращи свойства.

Skincode Exclusive Клетъчен пилинг серум e част от ексклузивната серия на швейцарската марка Skincode, ориентирана към луксозната грижа за кожата против стареене. Тя е предназначена да отговори на специфичните нужди на зрялата кожа. Продуктът е oбогатен с енергизиращ кожата антиоксидант и уникалния ACR комплекс, за регенериране на клетките и осигуряване на по-млада и по-здравa кожа.

Дерматологично тестван, 100% веган и без съставки от животински произход, Skincode Exclusive Клетъчен пилинг серум се отличава с формула без парабени, аромат и алергени за здрава и сияйна кожа.

Впечатляващите активни и подхранващи компоненти на Skincode Exclusive Клетъчен пилинг серум създават перфектната база за нанасяне на останалите козметични продукти от ежедневната процедура.

Както е известно, швейцарците се славят по света със своя перфекционизъм и прецизност във всяко едно нещо. Затова, ако търсите качествена козметика и висок клас продукти, които са без консерванти и вредни съставки, но с видим резултат, непременно им обърнете внимание! Марката може да намерите в аптеки SOpharmacy и онлайн на www.sopharmacy.bg 

 

 

 

*За перфектен резултат е достатъчно да нанесете продукта сутрин и вечер върху почистена кожа на лицето и шията, преди ежедневния серум или крем.