Прекрасният женски празник 8-ми март е повод любимите хора да ти покажат любовта си. Разбира се, тя не се измерва в скъпи подаръци и грандиозни жестове. Достатъчно е един букет или само едно цвете.

Но какво е тайното послание, което може да изпратиш с цветето, което подаряваш, или какво иска да ти каже някой, дарявайки ти букет, ще научиш от екипа на Dama.bg.

Рози

Разбира се, за никого не е изненадващ фактът, че розите се подаряват на човека, в когото си влюбен. Най-подходящо е рози да се подарят от мъжа на любимата му жена.

Изборът на цвят на розите също е от значение. Ако става дума за червени рози, то става дума за любов. Но ако розата е в светъл цвят, то посланието им е закачливо и романтично.

Лале

Лалетата са цветята, които са сред най-често подаряваните на 8-ми март. Причината не се крие само във факта, че това е моментът, когато лалетата разцъфват. Посланието, което изпраща лалето е за вечна и вярна любов.

Орхидея

Ако получиш орхидеи на 8-ми март, то можеш да очакваш, че господинът се опитва да те съблазни. Орхидеите се смятат за екзотични цветя и основното им послание е сладка съблазън и освободено поведение.

Слънчогледи

Слънчогледите са идеалният избор, защото те извикват усмивки и приятни мисли. Яркият жълт цвят на цветето, комбиниран с по-големите му размери, са чудесен избор за роднини на 8-ми март.

Гербери

Герберите се свързват с чистота, невинност и приятелство. Ето защо, ако обмисляш да зарадваш някоя близка приятелка, те съветваме да избереш именно гербери.