Иска да я докосваш нежно, докато гледате телевизия. И нямам предвид, да я докосваш, за да я съблазниш. Просто иска да я милваш, да усеща любовта ти, нежността ти. Иска пръстите ти леко да докосват кожата й, да милваш косата й, а когато те погледне – да й се усмихнеш. Просто иска да знае, че си щастлив затова, че е тук, до теб.

Иска да я изненадваш, но не с някакви големи, мелодраматични жестове. Няма нужда да й купуваш 100 рози или да изнасяш серенади. Достатъчно е да я изненадаш с нещо, което тя знаеш, че обича. Достатъчно е да пуснеш любимия й романтичен филм, макар да знаеш, че го гледала един милион пъти,... но би го изгледала още толкова. Или в събота сутрин да й приготвиш любимите й палачинки с шоколад след тежката седмица, която е имала. Покажи й, че забелязваш малките неща, на които тя държи.

Иска да й казваш, че я обичаш непрекъснато, а не само тогава, когато го очаква. Иска любовта ти да я обгръща непрекъснато, а не само във „важните” моменти. Вярно е, ще има специални мигове, но нищо не може да се сравни с едно „Обичам те!”, когато е сложила маска на лицето си и кърпа на главата си. Именно тогава тя има нужда да се почувства обичана и специална.

Иска да демонстрираш любовта си пред твоите приятели. Иска да я държиш за ръка и целуваш пръстите й, да се смееш на шегите й, да я гледаш с поглед, който казва на всички, че имаш най-прекрасната жена на света. Иска да знае, че ти си щастлив, когато сте заедно.

Иска да си търпелив с нея и да не й се ядосваш, когато отново обърка нещо. Дори ако сте говорили за това нещо сто пъти. Иска да я учиш, без да си назидателен.

Иска да поемаш инициативата. Иска да чува „Вече се погрижих за това”, когато се окаже, че е забравила да свърши нещо. Няма нищо по-прекрасно от това някой да мисли заедно с теб, да се грижи за семейството и дома ви заедно с теб. Някой, на чието рамо знаеш, че можеш да се опреш и на чиято подкрепа можеш да разчиташ. Някой, който всеки ден ти показва, че най-правилният избор в живота му е бил да избере теб!

Автор: Шарлот Грийн 


Виж още:

Обещай ми, че...