Събуждането веднъж или два пъти в 3 часа сутринта е нормално, но ако продължава да се случва, не е без причина. То може да даде представа за случващото се във вашия живот, ум и тяло.

Знаете ли, че това може да е начин за взаимодействие с висша сила? Знаете ли, че събуждането в 3 часа сутринта може да е знак за духовно пробуждане?

В зависимост от времето, тялото ни е склонно да изпитва специфични усещания и да изразява определени физически и емоционални проблеми. През годините традиционната китайска медицина използва енергийни меридиани за акупресура и акупунктура. Тези меридиани са свързани с часовникова система, която може да енергизира различни части на тялото.

Смята се, че по време на цикъла на сън получаваме съобщения от по-висша сила и те могат напълно да обяснят духовното ни пътуване. По-конкретно, проблеми със съня в рамките на 21 до 23 часа е най-вече знак за стрес или може би прекалено много притеснения.

Събуждането между 23 до 1 часа се смята, че се дължи на емоционално разочарование. Традиционната китайска медицина разкрива, че това са часовете, когато жлъчният мехур е активен, но наистина положителните мантри, практикуването на самоприемане и опрощаване, значително ще помогнат. Съответно, събуждането между 1 и 3 сутринта се смята за признак на гняв и излишна ян енергия. Този меридиан е свързан с черния дроб и за да се насладите на спокоен сън, пиенето на студена вода и медитацията са от решаващо значение.

Смята се, че събуждането между 3 и 5 сутринта означава, че достигате някаква висша сила. Този период е свързан с белите дробове и тъгата. Според поверията, които са още от Древността, за да се върнете към съня, молитвата и упражненията за бавно дишане със сигурност ще помогнат. Събуждането в рамките на 5 до 7 сутринта пък е свързано с емоционални блокажи. Енергийният поток е дебелото черво и за да заспите отново, китайската медицина препоръчва разтягане на мускулите.

Възможно е да има и други причини за събуждане в такива часове, включително дрямка през деня, депресия, безпокойство, караници и дори прекомерна консумация на вещества като алкохол и цигари. От друга страна, най-добре е да отбелязвате кога се събуждате през нощта и да наблюдавате кога заспивате, защото винаги може да разберете нещо интересно.