Везни:

Това, което може да ги извади от кожата им, е демонстрацията на грубост и неуважение... не само към тях самите, а и към други хора. Тъй като те са вежливи и добронамерени, мразят грубостите и неправдата. Ако станат свидетели на грубост, веднага биха се втурнали да защитят. Може да ги изкара извън релси всеки, който се опита да ги застави да направят бърз избор. Тъй като по природа се съмняват във всичко, то им трябва време, за да премислят всички плюсове и минуси на дадената ситуация. А когато някой ги форсира да вземат решение на момента, Везните стават меко казано раздразнени. Вбесява ги и скучните, еднообразни разговори. Те по душа са веселяци, обичат разнообразието и когато не го намерят в събеседника срещу тях, просто губят интерес. 

Скорпион:

Това е една от най-крайните зодии. За нея важат правила като: „Не обсъждай моите грешки, виж твоите!” или „Има две твърдения: моето и погрешното!”. Скорпионът мрази двуличието, предателството, нерешителните хора и разбира се критиката по свой адрес. Ако засегнете Скорпиона, може да бъдете сигурни, че рано или късно той ще ви го върне, при това тъпкано. Могат да ги извадят извън релси тези хора, които са мечтатели и които говорят какво биха направили след година, две, пет. За Скорпиона всичко е тук и сега, мечтите се казват близки цели и затова тези, които са вперили поглед в бъдещето, а не в настоящето, не само ги отегчават, но и ядосват. При Скорпиона всичко е толкова просто: „Хвърляш се, правиш го, продължаваш напред и никога не се обръщаш назад”. Думата „ако” не е в техния речник, защото тя е дело на случайността, а при целенасочените дела случайността е сведена до минимум.

Стрелец:

Стрелците могат да бъдат вбесени много лесно. Много ги дразни чуждата осведоменост. Да, побъркват се, ако срещу тях застане събеседник, който не е добре информиран, но спори разпалено. И ако представители на други зодии биха подминали това, то Стрелецът е готов да пожертва от времето и нервите си, за да срине до основи чутите изводи, които не съвпадат с неговите. Може да го изкарат от нерви и съветите, при това тези, които са непоискани. Той има свой план за нещата и рядко се обръща към някого за помощ и за това, когато някой се намеси с житейски съвети се вбесява. Може да изпитате гнева на Стрелеца и ако не си удържите на думата. Той мрази, когато обещанията не се изпълняват. Въпреки че е центъра на компанията и обича приказките на маса, става ли въпрос за сериозни неща... по-добре да не бъдат изричани неща, които няма да бъдат изпълнени.

Козирог:

Тази зодия ненавижда бездействието. Влудяват ги хората, които постоянно хленчат, без ясна визия за това какво зависи от тях. Козирогът е индивидуалист, със свои приоритети и идеи и затова, ако не искаш да го разгневиш, не се опитвай да му налагаш своите. Номерът няма да мине, защото Козирогът не понася някой да му дава наставления. Представителите на тази зодия са директни и открити, затова ги вбесяват хората без позиция и тези, които се нагаждат спрямо ситуацията. Козирогът мрази излишните думи, той е по делата. Не обича прекаленото многословие, защото за него е загуба на време. Може да изкарате тази зодия извън релси и ако демонстрирате прекалена емоционалност на публични места. Козирогът е потаен и това, което се случва в ума и в сърцето му, си остава там... не е нужно целият свят да разбира как и защо се чувства, просто защото показността прилича на евтин панаир. 

Водолей:

Водолеят бяга като дявол от тамян, когато види, че някой се опитва да го сложи в рамки, които не са му по мярка. Той не понася принудата. Ограничаването на свободата или поставянето на ултиматуми са тези, неща, които могат да ги накарат да избухнат гневно. Представителите на тази зодия са предани и могат да направят всичко за този срещу тях, но усетят ли предателство, нищо не може да ги спре да ви зачеркнат от живота си с лека ръка. Не обичат рационалните, прекалено сериозни хора, които не знаят как да се забавляват. Изнервя ги монотонността на ежедневието, не понасят човека-график, който във всеки един момент знае какво и защо прави нещата. Водолеите са спонтанни и когато срещу тях застане човек, който не притежава такъв живец за живот, те не просто се отегчават, а се вбесяват. 

Риби:

При Рибите най-големият дразнител е безотговорността. Не планират прекалено много нещата, но щом им се случат ги премислят до последния детайл. Именно затова се вбесяват на живота-инерция, на действията, които не са премислени. Представителите на зодията настръхват в атакуваща позиция, ако доловят, че събеседника им не им вярва. Тъй като са убедени в истинността на думите си, те очакват сериозно отношение и доверие от отсрещната страна. Мразят лъжите на дребно, не понасят завоалираните, недвусмислени думи и празните приказки. Вбесява ги и демонстрацията на неравноправие. Независимо дали става въпрос за дома или работата - към тях трябва да се демонстрира толерантност и разбиране. Нежеланието работата да бъде разделена по равно ги вбесява! 

Правилата на всяка зодия са, за да не бъдат прекрачвани. Всяка по отделно има стотици дребни неща, които могат да я изкарат извън равновесие. А балансът е някъде там... 

Какво изкарва останалите зодии извън нерви, вижте тук.