В началото ще е странно. Ще ме поканиш на среща, а аз нервно ще си направя косата и грима, чудейки се дали предпочиташ косата ми да е къдрава или права. Никога не ми се е налагало да се чудя с него. Ще ме вземеш навреме и аз ще се пъхна на предната седалка на колата ти, ще поговорим за общи неща и ще се усмихвам, но ще се чувствам неловко, бъркайки с радиото, нещо, за никога не съм мислела преди това.

По време на вечерята нервно ще си играя с храната си, чудейки се дали ме намираш за привлекателна, дали ме съдиш по поръчаната ми салата, ако мислиш, че теглото ми ме прави нежелана. Винаги съм поръчвала бургер, когато бях с него и си хапвах и от неговото. Знаех, че той обича тялото ми, но с теб все още не съм сигурна.

Когато сметката дойде, ще се борим за нея, но в крайна сметка ще платиш ти и аз ще ти позволя. Чудя се дали би се обидил, ако се опитам да платя - чух, че за някои момчета това е обида за егото и се чудя дали си един от тях.
Ще продължим да се виждаме и винаги ще ме разсмиваш. Ще ми обърнеш внимание и всеки ден ще ми изпращаш съобщение с „добро утро“. Ще ми дадеш пеперуди в стомаха и ще ме оставиш будна през нощта, с гигантска усмивка на лицето, опитвайки се да приема факта, че това се случва отново, че усещам това чувство, което мислех, че съм загубила завинаги.

Ще ме питаш да ти бъда приятелка и аз ще кажа „да“. Ще променим статусите на отношенията си във Фейсбук и ще се усмихвам винаги, когато получа ново съобщение от теб. Ще продължиш да ме изненадваш с интересни идеи за среща и ще прекараме вечери, свити на леглото ти, гледайки Нетфликс и разговаряйки за детството си. Ще ти разкажа за най-лошите си страхове и ще се чудя как ще се справиш с тях.

Ще ме заведеш да видя любимата си група и ще се чудя дали ще разбереш защо трябва да отида там два часа преди отваряне на вратите и дали ще мислиш, че съм глупава, че имам нужда да стоя отпред и в центъра, тялото ми да се притисна към оградата, която отделя сцената от публиката. Никога не ми се е налагало да се чудя, защото той знаеше. Той просто знаеше.

Ще спим заедно за първи път и ще съм нервна. Ще направиш всичко по силите си, за да си сигурен, че не съм, но аз ще бъда - това е неизбежно. Ще бъде странно – не, не приятно, но различно. Ще бъде различно да те обичам, защото не си той, а той е всичко, което познавах. Ще ме научиш да обичам да те обичам.

Ще ми станеш най-добрия приятел и аз ще стана твоя. Ще ти кажа всичко и бавно нещата ще ми напомнят за теб, а не за него. Ще имам желание постоянно да те уведомявам какво мисля и ще ти хареса. Ще направиш същото. Скоро ще имаме любим ресторант, любими филми, любими песни. Ще имаме рутина и ще ми станеш близък. Ще станеш мой дом, точно такъв, какъвто беше той.

Бавно ще станеш моето момче и ще те обичам безусловно и ще се върна към начина, по който се чувствам сега, и ще осъзная колко глупава съм, че се притеснявам, че никога повече няма да намеря любовта. Ще ме накараш да осъзная, че разбитото сърце не може да остане разбито завинаги. Ти ще бъдеш този, която залепва парчетата и ще бъда благодарна, че те срещнах.